Ana Sayfa / Kime Ait / Trump’ın makam aracı özellikleri

Trump’ın makam aracı özellikleri

ABD Başkanlarının kullandığı makam aracı Canavar özellikleriyle tanınıyor. Trump’ın yeni Canavarı da üstün teknik özelliklerle donatıldı. 20 Ocak’ta yapılacak yemin töreniyle Başkanlık görevini devralacak Donald Trump için makam aracı “Canavar” yenilendi.

Canavar yenilendi Donald Trump için. Cadillac’ın Canavarı ABD başkanı için yenilendi yeni silahlar ve kan torbaları eklendi. Trump, sadece 6 gün sonra Beyaz Saray’ın yeni sakini olmasının yanı sıra başkanlık uçağı Air Force One, makam aracı “The Beast” (Canavar) ve Marine One olarak adlandırılan başkanlık helikopterini de kullanacak kişi olacak.
Cadillac’ın ürettiği The Beast yemin töreni için hazır hale getirildi. Başkan Barack Obama’nın da makan aracı olarak kullandığı özel olarak üretilen araç, zırhı bakımından dünyanın en güvenli araçlarından.
Daily Mail’in haberine göre pek çok açıdan 2009 yılında üretilen The Beast ile benzer özelliklere sahip olan araçtaki en büyük değişiklik iletişim donanımında olacak.
Başkanın seyahatlerinde özel olarak kargo uçaklarıyla taşınan araçta 20 santimetre kalınlığında zırh, 12 santimetre kalınlığında kurşun geçirmez camlar bulunuyor.
KİMYASAL SALDIRI ANINDA KENDİNİ KİLİTLİYOR

Aracın bir kapısının Boeing 757 tipi yolcu uçağının kapısının ağırlığında olduğu hesaplanıyor. Ağırlığı en az 10 ton olduğu tahmin edilen “The Beast”, 1 litre yakıtla yaklaşık 3,5 kilometre yol yapıyor.
Öte yandan araç kimyasl saldırı ya da yola döşenmiş bombalara karşı korunaklı. Bir kimyasal saldırı anında kendini kilitleyen aracın içine gaz sızıntısı önleniyor. Aracın tabanına yapılan bir ek sayesinde yol kenarına döşenmiş bombaların etkisi azaltılıyor.
Kapıları ve camları kurşun geçirmez olan Cadillac’ta göz yaşartıcı gaz bombaları, bir pompalı tüfek de bulunuyor. İçinde Başkan Donald Trump’ın kan grubunun aynısı olan yedek kan torbaları da araca eklendi.
Başkanın Beyaz Saray dışına çıktığında konvoyunda aynı araçtan en az iki tane bulunuyor. Güvenlik amacıyla alınan bu önlem sayesinde bir saldırı durumunda risk azaltılıyor.

İlginizi Çekebilir

Çimento zammı, iş bıraktırıyor

Çimento son fiyatları ve çimento torba fiyatı. çimento fiyatlarına dev zam, birçok inşaat durma noktasında.Müteahhitler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting