Ana Sayfa / İlginç / Türkiye en aktif fay hatları

Türkiye en aktif fay hatları

Türkiye’deki en aktif fay hatları her an deprem üretecek faylar nerede sorusu. Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6 depremi sonrası hangi fay ne kadar tehlikeli en aktif faylar hangisi merak edilmeye başlandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını duyurdu. Meydana gelen depremlerin sonrasında Türkiye’deki fay hatlarının neler olduğu gündeme geldi. 10 ilimizi etkileyen depremin ardından Doğu Anadolu fay hattının nereden ve hangi şehirlerden geçtiği sorgulanmaya başladı. Türkiye’deki aktif fay hatları ve tehlike dereceleri AFAD’ın hazırladığı Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nda yer alıyor. İşte Türkiye deprem ve fay hattı haritası.

Türkiye en aktif faylar ve en tehlikeli faylar. Sakarya büyük deprem mi? Marmara depremi mi geliyor. Türkiye deprem fırtınası. Doğu Anadolu Fay Hattı’nın nerelerden geçtiği AFAD’ın hazırladığı Türkiye Deprem Haritası’nda yer alıyor. Türkiye fay hattı haritası, AFAD tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla erişime açıldı. Sabaha karşı 10 ilimizden de hissedilen ve etkilenen deprem meydana geldi. AFAD, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,7 büyüklüğünde ve saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. İşte İşte Türkiye deprem haritası ile Doğu Anadolu Fay Hattı’nın geçtiği iller…TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI | Doğu Anadolu fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor? Türkiye'deki fay hatları nelerdir, fay hatları hangi şehirlerden geçiyor?

DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEDİR?

Doğu Anadolu Fay Hattı Türkiye’nin doğusunda büyük bir fay hattıdır. Fay, Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasındaki sınır boyunca uzanmaktadır. Doğu Anadolu Fay Hattı, Ölü Deniz Çatlağı’nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme’sinden başlayarak kuzeydoğu istikametinde işler ve Karlıova Üçlü Bitişme’sinde sona erer ki burada Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluşur.TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI | Doğu Anadolu fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor? Türkiye'deki fay hatları nelerdir, fay hatları hangi şehirlerden geçiyor?

DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR? 

Aşağıdaki deprem haritasından da görüleceği üzere Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş’a kadar devam ettikten sonra Erzincan’dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI | Doğu Anadolu fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor? Türkiye'deki fay hatları nelerdir, fay hatları hangi şehirlerden geçiyor?

TÜRKİYE DEPREM HARİTASI

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor.. Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi, pembe renke olanlar ikinci derece riskli bölge, sarı olan iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor. İşte birinci dereceden deprem bölgesi olan iller;TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI | Doğu Anadolu fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor? Türkiye'deki fay hatları nelerdir, fay hatları hangi şehirlerden geçiyor?

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt…

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting