Ana Sayfa / Kime Ait / Uber Londra’da yasaklandı
UBER TAKSİ

Uber Londra’da yasaklandı

Londra ulaşımında uber taksi yasaklandı. Uber batıyor mu? Uber taksi dönemi bitiyor iddiaları. Londra’da uber bitti ve yasaklandı. Londra Uber’in taşımacılık lisansını yenilemiyor. Gerekçe ise şirket şoförlerinin aralarında suça karışmış kişiler olması ve kurumun Londra’ya uygun bulunmaması.

Londra7da uber uygulaması yasaklandı. yolcu taşımacılığında uber dönemi çabuk bitti Londra’da. Dünyaca ünlü uygulama Uber’in taşımacılık lisansı Londra’da yenilenmeyecek. Londra Toplu Taşıma İdaresi’nden yapılan açıklamada 30 Eylül’de süresi dolacak olan Uber lisansının yenilenmeyeceği çünkü şirket çalışanlarının suça karışmış insanlar olabileceği açıklandı. İdare Uber’in Londra’da taşımacılık yapmaya uygun bir yapı olmadığını belirtti.
Guardian’ın haberine göre; Uber’in karara 21 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Uber’den yapılan açıklamada, “3.5 milyon Londralı uygulamamızı kullanıyor. Geçmini sağlayan 40 bin lisanslı şoförümüz var. Yasal haklarımızı kullanacağız” ifadeleri kullanıldı.
60 milyar dolarlık piyasa değeri olan ve Suudi Kraliyet ailesi başta olmak üzere dünya üzerinde pek çok kurumun yatırımını alan Uber zor günler geçiriyor. Firma geçtiğimiz aylarda Macaristan ve Danimarka gibi ülkelerin yasalarıyla uyumlu hizmet vermediği için bu pazarlardan çıkmak zorunda kalmıştı.
UBER’DE CEO İSTİFASI VE İDDİALAR
Akıllı telefon uygulaması üzerinden araç çağırma hizmeti veren Uber’in kurucularından Travis Kalanick’in CEO’luk görevinden istifa ettiği bildirildi.
Foreks’in haberine göre; Kalanick, son dönemde Şirkette üst üste yaşanan skandalların ardından dönüş tarihi verilmeden süresiz izne çıkarılmıştı. Kalanick’in yokluğunda şirketi bir yönetim komitesi idare ediyordu. Uberin piyasa değeri 70 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Emekliye KYK yurdu ücretsiz

Emekliler kamu sosyal tesislerinden indirimli yararlanacak, emekliler KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecek. Kredi ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting