Ana Sayfa / Yaşam / Uğur Mumcu öldürüleli 25 yıl oldu

Uğur Mumcu öldürüleli 25 yıl oldu

Uğur Mumcu ne zaman öldü, aradan kaç yıl geçti 2018 itibariyle bilgisi. Uğur mumcu 24 Ocak 2018 anma törenleri nerede ve nasıl yapılacak bilgisi. Uğur Mumcu suikastı aydınlandı mı, ne olmuştu ve suikast nasıl gerçekleşmişti bilgileri. Uğur Mumcu, katledilişinin 25’inci yılında Kadıköy’de gazeteciler ve yazarlar tarafından anılacak.

Uğur Mumcu cinayetinin üzerinden tam 25 yıl geçti 2018 itibariyle. Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti.

UĞUR MUMCU ANMA 24 OCAK 2018 PROGRAMI VE YERLERİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Kadıköy Belediyesi katledilişinin 25. yılında Uğur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanışmak için bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde, ‘Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek’ başlığıyla düzenlenecek.

BEDEL ÖDEYENLER KATILACAK

Etkinlikte bedel ödemiş ve ödemeye devam eden gazeteciler ve katledilen gazetecilerin yakınları konuk olacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açılış konuşmalarını yapacağı etkinliğin moderatörleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Gazeteci-Yazar Yasemin Arpa olacak.

GAZETECİLER KONUŞMA YAPACAK

Hasan Fehmi’den Abdi İpekçi’ye, Metin Göktepe’den Hrant Dink’e katledilen gazetecilerin Uğur Mumcu şahsında anılacağı geceye konuşmacı olarak Altan Öymen, Aydın Engin, Barış İnce, Erol Önderoğlu, Fatih Polat, Mihail Vasilidais, Hilmi Hacaloğlu, Kadri Gürsel, Meryem Göktepe, Mine Sögüt, Mustafa Köz, Tuğçe Duygu Köksal, Tuğrul Eryılmaz ve Yasemin Giritli İnceoğlu katılacak.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting