Ana Sayfa / Kadınca / Yatak nasıl alınmalı (Yeni yatak seçimi)
YENİ YATAK NASIL ALINIR

Yatak nasıl alınmalı (Yeni yatak seçimi)

Nazlıgül A. Mersin Mut’tan bilgikahini sitemize yeni yatak alımı konusunda fikir sormuş ve demiş ki, “Yeni yatak nasıl alınır, yatak neye göre seçilmeli, ve sağlığımız için en iyi uyku için yatak seçimi nasıl olmalı. yatak alırken konfor mu sağlık mı önemli olmalı. Yatak alırken fiyat ne olmalı bilgi.”

Ömrümüzün yarısını geçirdiğimiz uyuduğumuz, sarıldığımız ve seviştiğimiz yerdir yatak ve çok önemlidir. peki bir yatak alırken nelere bakmalı, yatak seçimi nasıl olmalı. yumuşak yatak mı alınmalı yoksa sert mi? reklamlar çok, çeşit çeşit yatak reklamı yapılıyor ancak hangisi bize uygun. işte bu sorunun yanıtını aradık.

YATAK NEYE GÖRE ALINMALI

Evet yeni bir yatak almaya karar verdiniz ve neye dikkat edeceğinizi öğrenmek istiyorsunuz haklı olarak. İç mekan tasarımlarında yatak odası dekorasyonunun öne çıkan parçası olan yataklar gerek görünümleri gerekse sundukları rahatlık bakımından dikkatli seçimlerden geçmelidir. Gece kaliteli bir uyku vaat eden yataklar seçilirken hakim dekorasyon örneğine ayak uydurmalı, aynı zamanda kişinin vücudunu rahatlatarak güne iyi başlamasını sağlamalıdır.

Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatak odası dekorasyonunun ilk adımı seçilen yatağın sağlık yönünden destekleyici özellik taşımasıdır. Sağlıklı yatak neler içerir?

Yatağın kumaşına dikkat etmek gerekir. Jakarlı kumaşlar sağlık yönünden tavsiye edilmez. Bunun yerine pamuklu ve örme kumaşları tercih etmelisiniz.
Seçilen yatağın çok yumuşak ya da çok sert olmaması, orta sertlikte ve ortopedik olması önemlidir. Özellikle bel ağrısı çekenler ya da bel fıtığı sorunu olanlar için yatak seçimi daha da ciddi bir boyuttur.
Yatağı kullanacak kişilerin boy ölçüleri göz önünde bulundurulmalı ve yatak bu boy ölçüsünden 15 cm fazla olmalıdır.
Yatağın sahip olduğu sağlık kriterleri belirlendikten sonra mekanın dekorasyonuyla ilgili ayrıntılar üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Klasik bir yatak odası dekorasyonuna yatak seçilecekse altı bazalı olmayan, yere yakın yataklar kullanılmalıdır. Ayrıca yatağın tamamlayıcı unsuru olan yatak başlığı da oymalı ve işlemeli modellerden seçilmelidir.

Yatak odası modern çizgilere sahipse seçilen yatak başlığı olabildiğince sade bir görünüme sahip olmalıdır ki bütünlüğe ters düşmesin. Kumaş özelliği olarak fazla öne çıkan parlak renkler, saten ya da kadife kumaşlar kullanılmamalıdır. Bunun yerine spor görünümlü işlemesiz kumaşlar ve derilere yer verilebilir.

Retro tarzda döşenmiş bir yatak odasında renklerin hakim olduğu bir ortama ayak uydurması için seçilen renkli ve değişik modellerdeki yatak ve yatak başlıkları bütünlüğü tamamlamak konusunda başarılı olacaktır. Özellikle yatak başlığında dikdörtgen yerine farklı geometrik şekiller veya öne çıkan çarpıcı patlayan renkler retro dekorasyonun hakkını vermiş olur.

Vintage tarzı bir yatak odası dekorasyonunu tamamlamak için eskitme yataklardan faydalanılabilir. Özellikle koyu ya da açık ahşap tonlarında seçilen yatak vintage tarzını yansıtmaya yardımcı olacaktır.

Mekan konusunda sıkıntı yaşanıyorsa kullanılan yatak baza özellikli olmalıdır. Bunun dışında diğer bazasız modeller daha şık ve zarif durur.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting