Ana Sayfa / Genel / Yeni konut KDV düzenlemesi
KONUT KDV

Yeni konut KDV düzenlemesi

Hangi konutlar ve evler için KDV düzenlemesi yapılıyor bilgisi. Yeni konuta yüzde 8 KDV düzenlemesi geliyor. konuta gelecek KDV düzenlemesinde yapı ruhsat tarihleri önemli. Metrekare fiyatına göre yapı ruhsatına sahip konutlardaki KDV yeniden düzenleniyor. Yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış inşaat projelerinde metrekare vergi değeri 500 ile 1.000 lira arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 KDV uygulanması kararlaştırıldı.

Konut inşaat projeleri için yeni KDV düzenlemesi ve ayrıntıları belli oldu. 2013 ila 2016 yılları arasında yapı ruhsatı olan yeni konutlar için KDV ayarlaması yapılacak. hükümet ekonomiyi canlandırmak için ÖTV ve KDV’de yeni düzenlemeye gitti. Beyaz eşyada ÖTV’nin üç aylığına kaldırılması kararıyla birlikte konutta da KDV düzenlemesi yapıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla, yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış konut inşaat projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılan konut inşaatı projelerinde; metrekare vergi değeri 500 TL – 1,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 KDV uygulanması hüküm altına alındı.

KDV’Sİ YÜZDE 8’E DÜŞÜRÜLECEK KONUT ŞARTLARI

Yeni daire alacaklar için artık KDV de önemli. Bazı konutların metrekareye göre KDV’si yüzde 8 olarak uygulanacak. Bu kapsamda, metrekare vergi değeri 1,000 TL ve üzeri konutların tesliminde uygulanacak KDV oranı da yüzde 18 olacak.

Yapı ruhsatı 1 Ocak’tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak’tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, 2,000 TL üzerinde olan konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.
Düzenleme hakkında  Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl eylülde başlayıp martta biten konut teslim KDV’lerindeki indirimin eylül sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. KDV geçen yılın eylül ayında yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştü.
Ağbal, ayrıca konut satışlarında müteahhit ile alıcı arasında gayrimenkul sözleşmesinde alınan binde 9,48’lik verginin de kaldırıldığını açıkladı.

ÖTV’Sİ SIFIRLANAN VE DÜŞÜRÜLEN ÜRÜNLER

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet şirazesini kaybetti

Cübbeli Ahmet dini siyaset alet ederek her kesimin tepkisini çekmeye devam ediyor. dini kullanarak servet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting