Ana Sayfa / Kime Ait / YKS 12 Şubat-6 Mart 2019 başvuru

YKS 12 Şubat-6 Mart 2019 başvuru

YKS 2019 başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. liselilerin üniversiteli olmak için girecekleri YKS tarihleri 2019 belli oldu. YKS başvuruları sınava girecek adaylar tarafından merak konusu oldu. İyi bir üniversite hayali ile YKS için hazırlanan öğrenciler ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınavın başvuru tarihini sorgulamaya başladı. Peki, YKS başvuruları ne zaman yapılacak? İşte 2019 YKS başvuru ve sınav tarihleri…

2019 YKS tarihleri başvuru ve sınav günleri beli oldu. YKS sınav tarihi yaklaştıkça öğrenciler başvuru tarihleri ne zaman olduğunu öğrenmek için araştırmalarını sıklaştırıyor. Peki, 2019 YKS başvuruları ne zaman yapılacak? İşte YKS başvuru ve sınav tarihleri…

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yüzbinlerin hayatının geri kalanını şekillendirecek sınav olan YKS’nin başvuru tarihleri belli oldu. YKS’nin oturumları olan TYT, AYT ve YDT’nin tarihleri ÖSYM tarafından belirlendi. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran 2019 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde kurum tarafından yapılacaktır. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacaktır. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacaktır. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacaktır.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ YAYINLANDI

YKS başvuruları 12 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında. Geç başvuru günü ise 19 Mart. Sonuçlar 18 Temmuz’da duyurulacak. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, 5 Mayıs, 22 Ağustos ve 17 Kasım’da tarihlerinde düzenlenecek. Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran’da yapılacak. Kamu Personel Seçme Sınavı tarihleri de belli oldu. Başvuruların 3-15 Mayıs arasında alınacağı sınavların tarihleri ise şöyle: 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 14 Temmuz; 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) birinci gün 20 Temmuz, ikinci gün 21 Temmuz; 2019-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 28 Temmuz’da yapılacak.

YKS PÜF NOKTALARI VE HAZIRLIK

SINAVA NASIL HAZIRLANMALI?

– Sınav öncesinde her gün bir deneme sınavı çözmek, zamanı kullanma becerisini geliştirir ve hangi konuların tekrar edilebileceğini gösterir.

– Uyku saatlerinin bir düzene sokulması gerekir. Yeterli düzeyde uyumamak hem öğrenme kalitesini düşürür hem de hayat kalitesini düşürür. İyi öğrenmenin sağlanabilmesi için, iyi uyku gereklidir.

– Bilgisayar ve cep telefonunun yanlış kullanımı, zararlı bir hale dönüşebilir. Bu nedenler sınav öncesinde, cep telefonu ve bilgisayarın bir süreliğine bırakılarak önceliklerin tespit edilmesi gerekir.

İlginizi Çekebilir

Yapı Kredi Bankası kaç paraya satılıyor?

Yapı Kredi Bankası kime ait., hisse durumu ve kim alacak bilgisi. Yapı Kredi kaç para …

Sınırsız Hosting