Ana Sayfa / İlginç / Yunus Emre’nin mezarı Kırşehir’de mi?

Yunus Emre’nin mezarı Kırşehir’de mi?

İlber ortaylı’ya göre Yunus Emre’nin mezarı nerede en son ne dedi, Yunus Emre’nin mezar yeri için hangi ili işaret etti haberi. Tarihçi İlber Ortaylı yunus Emre’nin mezarının Kırşehir’de olabileceğini söyledi. peki gerçekte Yunus Emre’nin mezarı hangi ilimizde?

İlber Ortaylı, Yunus Emre’nin mezarının nerede olduğuna bir türlü karar veremedi. tarihçi İlber Ortaylı gittiği ilin nabzına göre yunus Emre’nin mezarının orada olduğunu söylüyor. Yunus Emre’nin mezarı İlber Ortaylı’ya göre kırşehir’de ancak bu da net değil. Karaman’a geldiğinde Yunus Emre’nin mezarının Eskişehir’de olduğunu söyleyen İlber Ortaylı, daha sonra katıldığı programda aynı gün Yunus’un mezarınn başka yerde olduğunu söyledi.
Karaman’a geldiğinde Yunus Emre’nin mezarının Eskişehir’de olduğunu söyleyen İlber Ortaylı, daha sonra katıldığı programda aynı gün Yunus’un mezarının sabah Aksaray’da öğleden sonra da Kırşehir’de olduğunu söyledi.
Kırşehir Ulupınar Köyünde bulunan Ziyarettepe adıyla anılan bölgede Yunus Emre’ye aid olduğu iddia edilen türbeyi ziyaret eden Tarihçi Prof. Drç İlber Ortaylı, Yunus Emre’nin mezarının burası olduğunu ve Karaman ve Eskişehir’den daha manlıktı olduğunu söyledi.

ORTAYLI: YUNUS EMRE KIRŞEHİR’DE
Ortaylı “Tam burası, çilehanesiyle, Hacı Bektaş-ı Veli yakın, Tapduk Emre yakın. Mistik bir görünümü var. Bence burası. Karaman’dan falan daha çekici…”

Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ”Kitap Günleri” için Kırşehir’e gelen İlber Ortaylı, Kırşehir Merkeze bağlı Ulupınar Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Ziyarettepe olarak adlandırılan Yunus Emre Türbesini ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan İlber Ortaylı, Yunus Emre’nin türbesi ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Ziyarettepe’nin Yunus Emre’nin medfun olduğu gerçek yer olduğunu ifade eden Ortaylı, ”Tam burası, çilehanesiyle, Hacı Bektaş-ı Veli yakın, Tapduk Emre yakın. Mistik bir görünümü var. Bütün dünyda mistisizm böyle yer bekler. Sicilya’da da böyledir. Bakarsan görürsün mesela her yerde. Yunanistan’daki manastırların etrafında. Hava çekecek böyle. Sonsuz bereketli ama hem başı var hem sonu var. Hem de yok gibi bir bölge olacak baktığın zaman görürsün. Aşağıda çilehanesi var. 3 tane büyük merkez Bektaşiliğin. Bence burası.Karaman’dan falan daha çekici Sivrihisar’dan da” ifadelerini kullandı. (Kaynak; kirsehirhaberturk.com)

ORTAYLI: YUNUS EMRE AKSARAY’DA
Yine bir programa katılmak üzere geldiği Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde de Yunus Emre Türbesini ziyaret eden İlber Ortaylı Yunus Emre’nin burada olduğunu ve buranın mistik bir havasının olduğunu söyledi. Aksaray Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kitap Günleri” fuarında okurlarıyla buluştu. İlber Ortaylı tekrar Aksaray’a gelip Yunus Emre ile ilgili sohbet yapacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting