Ana Sayfa / Genel / Yurtdışı oy kullanma 24 Haziran seçimleri

Yurtdışı oy kullanma 24 Haziran seçimleri

Gurbetçilerin 24 Haziran seçimleri için oy kullanacakları tarihler ve son oy kullanma tarihi. 24 Haziran seçimleri için gümrükler hava limanları ve yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma tarihleri ve saatleri belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim takvimini tamamladı

24 Haziran seçimleri için yurt dışı oy kullanma tarihleri açıklandı. Gurbetçiler 7 Haziran ile 19 Haziran arasında 24 Haziran seçimleri için oy kullanabilecek. YSK seçim takvimi çalışmalarını tamamladı. YSK, 5 gün olan cumhurbaşkanı adaylığı başvuru süresini 6’ya çıkarttı.

YSK’nın çalışmasına göre cumhurbaşkanlığı aday gösterme tarihleri 4-9 Mayıs oldu.

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya son teslim tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi.

Partiler arasında kurulacak ittifaklar için ise son başvuru tarihi 6 Mayıs oldu.

RESMİ GAZETE’YE GÖNDERİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmasını tamamlayarak Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

YSK, bugün seçim takvimi gündemiyle toplandı. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, takvime ilişkin çalışma tamamlandı.
Bu kapsamda hazırlanan çalışma, Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

YURTDIŞINDA 12 GÜNLÜK OY VERME SÜRESİ

Yurtdışında oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayacak, 19 Haziran’da sona erecek. 24 Haziran’a kadar gümrük kapılarında oy verme sürecek.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting