Ana Sayfa / Yaşam / Zagor’un yardımcısı Çiko

Zagor’un yardımcısı Çiko

Zagor çizgi kahramanı ve yardımcısının adı. Hadi ipucu 17 Ocak öğlen yarışması belli oldu. Baltalı İlah Zagor’un yardımcısının adı soru oldu.b Bugün Hadi ipucu sorusu bir çizgi roman kahramanından geliyor. Hadi’de ipucu sorusu Baltalı İlah’ Zagor’un yardımcısı ve dostunun adı nedir oldu. Peki 1962 yılında ülkemizde yayınlanmaya başlayan çizgi roman kahramanı “Baltalı İlah” Zagor Tenay’ın yardımcısının adı nedir? İşte Hadi ipucu sorusunun yanıtı…

Hadi ipucu 17 Ocak öğlen yarışmasında Zagor’un yardımcısı soruldu ve doğru cevap Çiko olacak. 17 Ocak 12:30 Hadi yarışmasında Zagor’un yardımcısının adı ipucu sorusu olarak belirlendi. Hadi yarışmasının sosyal medya hesabından ipucu sorusu, “Mister No’nun senaristi ve çizeri tarafından yaratılan ve 1962 yılında ülkemizde yayınlanmaya başlayan çizgi roman kahramanı “Baltalı İlah” Zagor Tenay’ı hatırlamayan var mı? Peki, Zagor’un dostu ve yardımcısının adını hatırlıyor musun hadici? İpucunu çoktan bulduysan senin için bir bilgimiz daha var. Zagor’un şimdiye kadar üç sinema filmi uyarlaması yapılmıştır ve bu üç film de Türkiye’de çekilmiştir.” şeklinde paylaşıldı.

ZAGOR’UN YARDIMCISININ ADI NEDİR?

Yanıt: Çiko

ÇİKO KİMDİR?

Zagor’un en yakın dostu Çiko, çoğu macerada onunla birliktedir. Çiko, Meksikalı bir soyludur ve tam adı “Cico Felipe Cayetone Lopez Martinez ve Gonzales”tir. Oburluğu kendisinin bir zaafıdır. İlk başta yüreksiz biri gibi görünse de yeri geldiğinde dostları için hayatını tehlikeye atmaktan çekinmez. Sevimli, esprili, kültürlü bir karakter olarak serüvenlere renk katar.

Türkiye’de 1962-1970 yılları arasında Ceylan Yayınları, 1970-1993 yılları arasında Tay Yayınları, Temmuz 1996-Ocak 2000 ayları arasında AD Yayıncılık, sonra Aksoy Yayıncılık, ve Nisan 2002’den itibaren Lâl Kitap tarafından yayınlanmıştır.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Sınırsız Hosting