Ana Sayfa / İlginç / Zelenski, dünya liderlerini sildi

Zelenski, dünya liderlerini sildi

Zelenski. Twitter’da tüm dünya liderlerini ve takip ettikleri isimleri sildi. Zelensky, mağlubiyeti kabul etti, AB liderlerine bu son görüşmemiz dedi. Bir saat öncesinde ise Kiev sokaklarında gövde gösterisi yapmıştı. Sosyal medya hesabından video yayınlayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Kiev’deyiz, hepimiz buradayız. Devletimizi ve bağımsızlığımızı koruyoruz” dedi. ABD Başkanı Biden ile görüşen Zelenskiy, “Ukrayna’ya somut savunma desteği verilmesi ve savaş karşıtı koalisyon konularını tartıştık” ifadesini kullandı.

Zelenski, sosyal medyada tüm takip ettiklerini sildi aralarında birçok ülke lideri de var. Ukrayna lideri Putin’e boyun eğmek üzere.

Sosyal medya hesaplarından video yayınlayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

* Parti liderleri burada, cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı burada, başbakan burada, savunma bakanı burada, cumhurbaşkanı danışmanı burada ve cumhurbaşkanı burada. Kiev’deyiz, hepimiz buradayız. Devletimizi ve bağımsızlığımızı koruyoruz.

ABD BAŞKANI BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Biden ile telefonda konuştuğunu, yaptırımların ağırlaştırılması, somut savunma yardımı ve savaş karşıtı koalisyonu ele aldıklarını açıkladı. Zelenskiy, ABD’ye Ukrayna’ya desteğinden dolayı teşekkür etti.

KİEV’DE SON DURUM

Rusya savaşın ikinci gününde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e kadar ilerledi. Ara ara duyulan patlama sesleri ve sirenlerle inleyen şehir sokakları sessizliğe büründü.

Düne oranla banka kuyrukları azalırken bavulunu hazırlayanların şehirden kaçışı sürüyor. Kent merkezinde çok sayıda asker göze çarpıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı ise Rusya’nın Kiev’e odaklandığını ancak başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.

RUSYA: KİEV’DE YERLEŞİM YERLERİ VURULMAYACAK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Kiev’deki yerleşim alanlarına saldırmayacağını söylemişti. Konaşenkov, “Pentagon ve CIA danışmanları, misilleme ateşini kışkırtmak için yerleşim bölgelerinde roket güdümlü topçu sistemlerinin nasıl konuşlandırılacağını Kiev’e öğretti. Kiev rejiminin topçu atış alanlarını kapatmak için yerleşim alanlarını kullanması bir savaş suçudur” demişti.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting