Ana Sayfa / İlginç / Zoologların Çalışma Alanları (bilgikahini)

Zoologların Çalışma Alanları (bilgikahini)

Hayvan bilimi ve hayvanların incelenmesi. Zooloji önemli bilim dallarından biridir. Zooloji hayvanları inceleyen bir bilim dalı iken, zooloji ile ilgilenen kişilere ise zoolog denilmektedir. Hayvanlar hakkında araştırmalar yapan zoologlar, edindiği bilgilerin ışığı altında bu konuda görülebilen sorunları ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Zooloji, zoologların çalışma alanlarında hayvanlar âlemindeki zararlı olanların ortaya çıkartılmasında, hastalıkların denetlenmesinde ve soyların ıslah edilmesinde gerekli olan bilginin kaynağı olup, işleyen ve çalışan bilimdir.

Zooloji ve zooloji alt dalları önemli bilimsel alanlardan biri olarak karşımıza çıkar. Gelin Zooloji bilimiyle ilgilenen insanları yani zoologların çalışma alanlarını göz atalım. Zoologları çalışma alanları ise çok geniş bir orana yayılmış olup, tarımsal anlamda kişilerin karşılaşabilecekleri böcek, fare ve tavşan gibi zararlı hayvanlar ile mücadele edebilmek için araştırma yapmaktır. Zoologların çalışma alanlarından birisi de yararlıları ortadan kaldırmadan zararlıları inceleyerek onlarla mücadele etmektir. Hayvanlar içerisinde bulunan zararlı hayvanların karakterlerini tespit eden zoologların çalıma alanı olarak asalaklarla olan mücadele de bilinmektedir. Zoologların çalışma alanlarında besin üretimini artırmaya yardımcı olmak da bulunmakta olup, hayvanların yapısı ve organları hakkında bilgi toplamak da bulunmaktadır. Çalışma alanı bakımından zoologlar, fosillerle ilgilenerek, paleontoloji bilimiyle ilgilenmektedir. Bazı bilim adamları ise hayvanların çevre şartlarına uyumuna ve iletişimine göre araştırmalar yapmaktadır.
Zoologların çalışma alanları bakımından üstlendiği görevlerin nedeniyle hastalıkların incelenmesinde patalojiden, kuşların incelenmesinde ornitolojiden ve böceklerin incelenmesinde ise entomolojiden yararlanmaktadır.
Zoologlar çalışma alanlarında kötü olanla mücadelede zararlı olanın üremesini inhibe etme veya zararlılarla beslenen canlılarla zararlıları ortadan kaldırma şeklinde mücadele yöntemlerini kullanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting