Ana Sayfa / Manşet / 2017 erken emeklilik var mı (EYT çıkacak mı 2017)

2017 erken emeklilik var mı (EYT çıkacak mı 2017)

Erken emeklilik çıkacak mı bu yıl içinde yani 2017’de diye soruluyor. Son EYT haberleri ve emeklilikte yaşa takılanlar ile erken emeklilik bekleyen çalışanların umudu 2017 yılında.  Bu yıl içinde artık EYT’nin çıkması ve erken emeklilik şartlarının biraz daha kolaylaşması bekleniyor. SGK, EYT için Meclis’te torba yasayı bekliyor. İşte son erken emeklilik ve EYT gelişmeleri ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Yeni EYT 2017 yılında çıkacak ve erken emeklilik şartları daha da kolaylaşacak mı? Hükümet nisan mayıs 2017 gibi erken seçim kararı alabilir. böyle bir durumda hem erken emeklilik hem de emeklilikte yaşa takılanlar bir müjde gelmesini umuyor. Bu günden itibaren yani 1 Ocak 2017’den itibaren  yeni belirlenen asgari ücretle birlikte doğum ve askerlik borçlanması tutarları da yükseldi. Bu da emeklilik bekleyenler için bir handikap oluşturuyor.

ERKEKLER ASKERLİK SÜRESİYLE ERKEN EMEKLİ OLABİLİR

yaşa takıldığı için prim süresi dolduğu halde emekli olamayanların sayısı çığ gibi artarken, askerlik borçlanması yapanlar daha erken emekli olabilecek. kadınlar da 3 çocuğa kadar doğum borçlanmasıyla emekli olabilir. Ülkemizde erkekler askerlik sürelerini borçlanarak 2 yıla kadar erken emekli olabiliyor. Kadınlar ise sigortalı olduktan sonraki doğumları için 3 çocuğa kadar borçlanma yapıp, 6 yıl kazanabiliyor. 1 aylık borçlanma için en az brüt asgari ücretin yüzde 32’si, en çok da brüt asgari ücretin 6.5 katı (2017’de 7.5 kat olacak) ödenebiliyor.
Ocak’ta başvurulursa, bu kez yeni asgari ücret baz alınacak ve ödenecek tutarlar yükselecek. Örneğin; yeni asgari ücretin net bin 400 lira olduğu varsayılırsa, 3 çocuk için doğum borçlanmasında en az 2 bin 903 lira, 18 aylık askerlik borçlanmasında ise en az 725 lira cepte kalacak. Bugün ve yarın başvuranlar ödemeyi 1 ay sonra yapabilecek.

EMEKLİ AYLIKLARI ZAMLANDI, YENİ EMEKLİ MAAŞI ARTIYOR

EYT ve erken emeklilikle birlikte haberlerin gelmeye başlaması emekli maaşlarına da yansıyan zamla birlikte gazetelerin ekonomi sayfalarında sıkça yer almaya başladı. İşin içinde para olunca hem emekliler hem de EYT’liler erken emekliliğin bir an önce çıkmasını dört gözle bekliyor. 2017 yılında çalışan ve emekli herkesin maaşı artacak.

* Emekliler Ocak ve Temmuz’da zam alacak. Memur emeklilerine yüzde 3+4 zam ve oluşursa enflasyon farkı verilirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. Bunun yüzde 3.73 olması bekleniyor.

* Memurların maaşına Ocak’ta yüzde 3, Temmuz’da yüzde 4 zam yapılacak. Ayrıca enflasyon farkı oluşursa, bu da zamlara eklenecek.

* Halen bin 300 lira olan net asgari ücret, 1 Ocak’ta artacak. Yeni tutar, bugün belli olacak. 6 milyon asgari ücretlinin geliri yükselecek.

* Tüm çalışanların maaşına eklenen asgari geçim indirimi asgari ücrete yapılan zamla birlikte artacak.

* İşsizlik maaşına da zam gelecek.

İlginizi Çekebilir

Çimento zammı, iş bıraktırıyor

Çimento son fiyatları ve çimento torba fiyatı. çimento fiyatlarına dev zam, birçok inşaat durma noktasında.Müteahhitler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting