Ana Sayfa / Genel / 2017 yeni Ehliyetsiz araba kullanma cezası

2017 yeni Ehliyetsiz araba kullanma cezası

Yeni ehliyetsiz araç kullanma cezası miktarı arttı 2017. Kırmızı ışıkta geçmenin yeni cezası, sürücü belgesiz araba kullanma cezası 2017 yeni cezaları arttı ve uygulamaya geçiyor. İşte trafik cezalarında yeni rakamlar ve 2017 Ocak’ta kesilmeye başlanacak cezalar. 

Türkiye trafik kazalarından en çok canın yanan ülkelerden biri. Emniyet de bu kazaları azaltabilmek için trafik cezalarını arttırdı. 2017 Ocak itibariyle ehliyetsiz araba kullanana verilecek ceza oranı ve kırmızı ışık ihlali yapan sürücüye kesilecek cezalar belli oldu. Sürücüler yeni cezaların caydırıcı olması için miktarın aslında daha da yüksek olması gerektiğini belirtiyor. Ehliyetsiz trafiğe çıkan bir sürücü trafik polisine yakalanırsa bakın kaç lira ödeyecek artık. Sürücü belgesiz araç kullananlar bin 763 lira cezaya çarptırılırken, kırmızı ışık kuralına uymayanlara 206 lira ceza kesilecek.

2017 EMNİYET KEMERİ TAKMAYANA 95 LİRA CEZA KESİLECEK
Emniyet kemeri takma alışkanlık haline gelmeli. Trafik polisi artık emniyet kemeri takmayana 95 lira ceza kesecek. Bulundurması zorunlu olduğu halde aracında emniyet kemeri bulundurmayan veya kullanmayanlar ile motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikleti kasksız ve gözlüksüz kullananlara; araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısız şekilde sürene, aracından bir şey atana ya da dökene, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanana 95’er lira ceza verilecek.
Trafik işaretçilerine uymayanlar 206 lira öderken, trafik işaret ve levhalarına uymamanın cezası 95 lira olacak.

İÇKİLİ ARABA KULLANANA YENİ CEZA 2017
Trafik polisi sizi içkili yani alkollü yakalarsa bakın ilk yakalandığınızda kaç lira ödeyeceksiniz. İçki artık şişede durduğu gibi durmayacak yolda yakalanırsanız canınızı da acıtacak. Hususi otomobili 0,50, hususi olmayan otomobilleri 0,20 promil üzerinde alkollü kullanan sürücülere ilkinde 876 lira, ikincisinde bin 98 lira, üçüncüsü ve daha fazlasında bin 763 lira para cezası uygulanacak. Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullananlara da 4 bin 514 lira ceza verilecek. Uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını veya alkolün kandaki miktarını tespit için gereken teknik cihazları kullanmayı reddeden sürücülere ise 2 bin 507 lira para cezası kesilecek.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting