Ana Sayfa / Genel / 2018 Ales sonuç ne zaman?
E ALES

2018 Ales sonuç ne zaman?

Bu yıl ALES (2018) sonuçları açıklanacağı tarih ve ALES sonuçları öğrenme. internette ALES sonuç 2018 tarihi. ALES puan hesaplama ve ALES 2018 soruları ve cevapları. ALES sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır? ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 ALES’te binlerce aday akademik personel olmak ve kariyerlerini bu yönde devam ettirmek için ter döktü. Açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES sınavında geçen yıla göre büyük değişiklikler yapılmıştı. ALES sonuç sorgulama işlemleri yapmak isteyenler bunu sayfamızdan yapabilir. Yeni ALES’te soru sayısı azaltılarak, soru başına düşen süre artırıldı. Bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltıldı. 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşan sınav, yeni düzenlemeyle 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecek. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2,5 saat) olarak belirlendi. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre ALES sonuçlarının ne zaman duyurulacağı belli oldu.

2018 ALES sonuçları ve açıkanması. ALES puan hesaplama 2018 ve ALES soruları ile cevapları. ALES internette öğrenme ve sonuç bakma bilgileri. ALES 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler sınavı tamamlamalarının ardından bu sorunun yanıtını aramaya başladılar. ALES sonuç sorgulama sayfasına haberimizden ulaşmanız mümkün. ALES sonuçlarının açıklanmasına ilişkin tarihi ÖSYM yaptığı açıklamayla verdi. Yeni ALES’te soru sayısı azaltılarak, soru başına düşen süre artırıldı. Bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltıldı. 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşan sınav, yeni düzenlemeyle 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecek. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2,5 saat) olarak belirlendi. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı istenilmeyen tezsiz yüksek lisans programları haricindeki lisansüstü programlara öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde bu sınav sonuçları kullanacaklardır. Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES ilkbahar dönemi sonuçları 7 Haziran 2018 tarihinde ÖSYM’nin resmi internet sitesi aracılığıyla öğrenilebilecek.

İlginizi Çekebilir

Pedofililerin organı kesilecek

Kazakistan’dan tarihi adım. Sapık ve sapkınların cinsel organı kesilecek. Kazakistan’da “pedofililerin cinsel organı kesilme” yasası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting