Ana Sayfa / Genel / 26 Şubat 2016 3. Havalimanı açılış tarihi

26 Şubat 2016 3. Havalimanı açılış tarihi

İstanbul’da üçüncü havalimanının açılacağı tarih 26 şubat 2018 yılı olarak belirlendi. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan 3. havalimanı hizmete gireceği tarih belli oldu. 

3. Havalimanının hizmete gireceği kesin tarih 26 Şubat 2018 olarak belirlendi. İstanbul 3. havalimanı teknik özellikleri kadar büyüklüğüyle de dünyanın en büyük hava meydanlarından biri olacak. Başbakan Binali Yıldırım 26 Şubat 2018’de açılacak olan 3. havalimanı ile ilgili son bilgileri Avrasya Tüneli açılışında açıkladı.  Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli açılışında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünde asrın projesi Marmaray’ı hizmete aldık. Geçtiğimiz haziranda Osman Gazi Köprüsü, ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah yeni havalimanımızı 2018 yılının 26 Şubatı’nda devreye almış olacağız” ifadelerini kullandı.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK’TA AÇILDI, 3. HAVALİMANI 26 ŞUBAT 2018’DE AÇILACAK

Avrupa ve Asya kıtasını denizi altında karayoluyla birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışı nedeniyle Yenikapı’da tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Faik Nishani, Gürcistan Başbakanı Kvirikashvili, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve binlerce vatandaş katıldı. Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting