Ana Sayfa / İlginç / Adres değiştir e-devlet nasıl?

Adres değiştir e-devlet nasıl?

E-devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır adres nasıl değiştirilir, İkametgah değişikliği nasıl yapılır? e-Devlet İkametgah, adres değişikliği ve adres taşıma ekranı

Adres değiştirme e-devlet nasıl yapılır kısa yolu adımları. İkametgah nasıl değiştirilir internette.

Milyonlarca vatandaş 2023 yılında nasıl ikametgah değişikliği yapacağını merak etmekte. İkametgahını değiştirmek isteyen bir çok kişi, neler yapılması gerektiğini, nerelere başvurması gerektiğini ve hangi prosedürlerin izlenmesi gerektiğini öğrenmek istiyor. Haberimiz ikametgah değişikliği nasıl yapılır sorusunu cevaplıyor. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde

İkametgah değişikliği için iki adet prosedür izlenebilir. E-Devletten ikametgah değişimi yapılabilir veya Nüfus müdürlüklerine gidilebilir.

ikametgah

E-Devlet İkametgah değişikliği 

E-Devletten ikametgah değişikliği yapmak için e-devlet resmi sitesine girilmelidir. E-Devlete giriş için tıklayınız

Sonra ya ” Sadece kendim için adres değişiminde bulunacağım” yada “Kendim ve aynı konutu paylaştığım aile fertleri için adres değişiminde bulunacağım” seçeneklerinden birini seçmelidir. Taşınma tarihi ile ilgili tüm detaylar ve bilgiler istenildiği şekilde sağlanmalıdır.

Sonraki sekmede Adres Bul sekmesine tıklanmalı ve gerekli tüm bilgiler girilmelidir. Belirtilmek istenen adres, adres seçim ekranı kullanılarak seçilmelidir. İşlemleriniz sonucu doğrulama ve bildirim yolları olarak size seçenekler sunulacaktır. Bunlar e-imza, mobil imza veyahut SMS olarak vatandaşa sunulur. Mobil imza ve SMS kolaylıkları bakımından daha revaçtadır. Seçiminizi yaptıktan sonra ilerle tuşuna basın.

Adres değişiklikleri resmi kurum sistemlerinde ne zaman aktif olur ?

Değişimler bir veya iki iş günü içerisinde aktif olabilir. Süresi dolmuş adres değişikliği cezaya tabidir

ikametgah adresi

Adres Değişikliği yapılmazsa cezası var mı ?

Süresi dolmuş adres değişiklikleri cezaya tabidir. 20 iş günü içerisinde yapılmazlarsa 128 TL cezayı yaptırım uygulanır. Gerçek olmayan adreslere ise 2673 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting