Ana Sayfa / İlginç / AFAD gönüllüsü nasıl olunur?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur?

AFAD gönüllü sertifikası nasıl alınır, arama kurtarma için AFEAD gönüllü olma şartları neler. AFAD gönüllü eğitim merkezleri nerede ve ne kadar sürüyor. AFAD gönüllülere para ödüyor mu arama kurtarma ekibi nasıl kurulur nereden sertifika alınır bilgisi. Anadolu’da 10 kenti etkileyen yıkıcı depremlerin ardından bölgede sürdürülen arama-kurtarma ekiplerine katılmak isteyen vatandaşlar AFAD’a başvuru yaparak gönüllü görev alabiliyor. Peki, deprem bölgesine gönüllü nasıl gidilir? Nasıl AFAD gönüllüsü olunur? İşte, AFAD gönüllüsü olmak için başvuru ekranı

AFAD gönüllü nasıl olunur, AFAD Gönüllü olma şartları ve AFAD gönüllü eğitimleri. Arama kurtarma ekibi için sertifika nereden alınır kimler arama kurtarma ekibi kurabilir arama kurtarma ekibine katılabilir. Kahramanmaraş’ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 8 bin 574 kişi hayatını kaybetti, 49 bin 133 kişi yaralandı. Suriye’den Ankara’ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25’te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. AFAD ekibinin büyük bir bölümünü gönüllüler oluşturuyor.

afad-gonullusu-olmak.jpg

DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ NASIL GİDİLİR?

Deprem bölgesine gönüllü olarak gitmek isteyen vatandaşların öncelikle gonullu.afad.gov.tr internet sitesindeki AFAD Gönüllülük Sistemi’ne başvuru yapması gerekiyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-posta yoluyla platforma yönlendirilecek.

Gönüllü adayları, gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilir.

afad-gonullusu-nasil-olunur.jpg

NASIL AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLUNUR?

AFAD gönüllüsü olmak için 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olmak yeterli. Adayların eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gerekiyor.

AFAD gönüllülük eğitimlerine/görevlerine katılacak olan adayların sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması lazım.

afad-gonullusu-olarak-deprem-bolgesine-nasil-gidilir.jpg

AFAD EĞİTİM PROGRAMI NASIL YAPILIYOR?

Bu programın amacı, afet ve acil durumlar için AFAD’a destek olacak, yaşatmak için yaşamak prensibi ile yoğrulmuş bilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmek.

AFAD Gönüllü Eğitim Programı; çevrimiçi eğitimler, yüz yüze eğitimler ve saha eğitimlerinden oluşuyor.

Üç modülden oluşan eğitim programıyla (Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı, Destek AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı ve Uzman AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı) seviye seviye AFAD gönüllülerinin eğitilerek afet farkındalığının artırılması ve afet ve acil durumlar karşısında toplum direncinin artırılmasını hedefleniyor.

AFAD Gönüllülük Sistemi’nde, eğitimlere ek olarak, gönüllülerin katılabileceği huzurevi ziyareti, kan bağışı, okullarda kütüphane kurma ve fidan dikme gibi sosyal faaliyetler/görevler de olacak.

Eğitimler, tatbikatlar, sosyal aktiviteler ve görevlere katılan AFAD gönüllülerine AFAD İl Müdürlüklerindeki Gönüllü İl Koordinatörleri olarak görevlendirilmiş personeller tarafından ve gönüllülük portalı üzerinden puan verilecek. Bu puanlarla gönüllülere küçük sürpriz hediyeler gönderilecek.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAK İÇİN BAŞVURU SAYFASI

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting