Ana Sayfa / İlginç / AK Parti vekillik başvuru ücreti 2018
SEÇİM

AK Parti vekillik başvuru ücreti 2018

Erken seçimde AK parti Milletvekilliği adaylığı ücreti erkek adaylar için 6 bin lira oldu. kadın ve gençler ile gaziler için ise ücret biraz daha düşük. 24 Haziran seçimleri için AK Parti milletvekilliği başvuruları ne zaman ve nereye yapılacak Mahir Ünal açıkladı. 

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 23 Nisan’da TBMM’de yaşanan gergin oturumla ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal, “Şunun bilinmesini isteriz ki grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’na parmak sallama yeri değildir. Bu devletin başkanı olarak anayasanın nitelendirdiği Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki, biz iktidar sorumluluğumuz olduğu için aman Meclis çalışsın, diye susuyorsak birileri bunu zayıflık zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz.” dedi.

Ünal özetle şunları söyledi: “Dünkü 23 Nisan özel oturumu tam bir ibretlik durum oluşturdu. 23 Nisan oturumunda yabancı misyon şeflerinin, büyükelçilerinin önünde TBMM’ye uygun olmayan bir dil ve üslubu ana muhalefet partisi genel başkanının kullanması son derece üzücü olmuştur. TBMM’nin 20 Temmuz’da aldığı kararı, TBMM’nin çatısı altında konuşan bir genel başkanın ‘sivil darbe’ olarak nitelendirmesi, diğer taraftan da TBMM’yi hedef alan bir işgal girişimini bombalamayı ‘kontrollü darbe’ olarak nitelendirmesi zaten her şeyi özetleyen bir durum. Şunun da bilinmesini isteriz ki grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. seçilmiş Cumhurbaşkanı’na parmak sallama yeri değildir. Bu milletin yüzde 52 oy ile seçtiği Cumhurbaşkanı’na birilerinin parmak sallama hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Herkese o parmağa sahip çıkmasını, kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı yasladıklarını biz çok iyi biliyoruz. Bu devletin başkanı olarak anayasanın nitelendirdiği Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki, biz iktidar sorumluluğumuz olduğu için aman Meclis çalışsın, diye susuyorsak birileri bunu zayıflık zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz.”

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Bugün kalkmış Hazreti Musa olmaktan bahsediyor, bizi ‘firavun’ diye nitelendiriyor. Firavunu bilmez, Musa’yı bilmez. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa olmaz, kendisinden firavun da olmaz çünkü firavun da bir şahsiyettir. Kendisinden olsa olsa Musa’nın kavmine ihanet eden Samira olur. SSK Genel Müdürlüğü döneminde insanlar hastaneye girmek için 25 bin lira ödeyip galoş alıyorlardı. Henüz biz iktidar olmamıştık liradan 6 sıfır atılmamıştı. Bu 25 bin liradan yola çıkarak faizlerine nerede olduğunu Türk parasının nasıl pul olduğunu o dönemde durum buyken bizim dönemimizi faizcilikle itham ediyor. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Kasetle gelen 15 Temmuz kaçkını birisinin kayığından bahsediyoruz birileri bu kayığa binmek istiyorsa onlara da ayrıca hayırlı olsun diyoruz. MKYK bazı işlerini Seçim İşleri Başkanlığı’na devretmiştir.

Partimize adaylık başvurularının 24 Nisan Salı günü başlamasına yani bugün itibariyle başlatıyoruz 29 Nisan Pazar günü sona eriyor. Milletvekilliği başvuruları genel merkezimize veya il başkanlıklarımıza bizzat yapılmasına karar verilmiştir.”

Toplantıda, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin sürecin ele alınması planlanıyor.

Bu kapsamda miting programları ve milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamalarının görüşülmesi beklenen toplantıda, 6 Mayıs’ta yapılacak AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı partinin seçim manifestosunun da değerlendirileceği öğrenildi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI VE ÜCRETİ

Bugün itibariyle partimize adaylık başvurularını başlatıyoruz. Milletvekili adaylık başvurusunun doğrudan genel merkezindeki ilgili birime veya il başkanlıklarımıza teslim etmek suretiyle bizzat yapılmasına… Yine erkek aday adaylarından 6 bin, kadın ve 18-25 yaş arasındaki aday adaylardan 3 bin lira, engelli adaylardan bin lira özel aidat alınmasına ve bu konularda da MYK’nın yetkili kılınmasına karar verilmiştir.”

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting