Ana Sayfa / Gündem / Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi

İlk Türk’ün uzaya çıkı macerası bir gün daha ertelendi. Türkiye’nin uzay yolculuğu bir gün ertelendi. 01.11’de olması beklenen Türkiye’nin uzay yolculuğu hava şartları nedeniyle yarın 00.50’ye ertelendi.SpaceX’ten tarihi fırlatmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Axıom 3 uçuşu için 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ertelenen fırlatmaya ilişkin, “Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile). Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.” dedi.

Uzay yolculuğu ertelendi.01.11’de olması beklenen Türkiye’nin uzay yolculuğu hava şartları nedeniyle yarın 00.50’ye ertelendi.Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu, yarına ertelendi.

BAKAN KACIR FIRLATMANIN SAATİNİ PAYLAŞTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile). Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın üyesi olduğu Ax-3 mürettebatını Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) taşıyacak yolculuğun yarına ertelendiği bildirildi.

Gezeravcı’nın üyesi olduğu Ax-3 mürettebatının, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece TSİ 01.11’de fırlatılması planlanıyordu.

BİLİM MERKEZLERİNDEN DE TAKİP EDİLECEK

Öte yandan, Ankara ODTÜ yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu’nda görevli uzay mühendisleri ve bilim adamları tarafından astronotun uzay istasyonuna yolculuğu anbean takip edilecek. Fırlatma töreni, sadece meydanlara kurulan planetaryumlarda değil, bilim merkezlerinde de izlenebilecek. Bu merkezlerde atölye çalışmalarından uzay filmleri gösterimine kadar birçok programa yer verilecek. Fırlatma töreni, Konya Bilim Merkezi, Bursa GUHEM, Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezi’nden izlenebilecek.

Saatlerinizi gece 01.11'e kurun! Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için nefesler tutuldu

TÜRKİYE’NİN İLK İNSANLI UZAY MİSYONU

Axiom Space’in ISS’e göndereceği “Ax-3” görevinde 4 kişilik mürettebat yer alıyor. Alper Gezeravcı’nın Ax-3 uçuşunda birlikte görev alacağı kişiler, ABD ve İspanya’yı temsilen misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına katılan İsveçli Marcus Wandt olacak.

Saatlerinizi gece 01.11'e kurun! Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için nefesler tutuldu

ULUSLARARASI UZAY İSTASYONUNA KENETLENME 19 OCAK SAAT 13.15’TE

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenme ise 19 Ocak saat 13.15’te gerçekleşecek. Bu adımla birlikte Türkiye Milli Uzay Programının ilk insanlı uzay misyonu hedefine ulaşacak.

Saatlerinizi gece 01.11'e kurun! Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için nefesler tutuldu

İlginizi Çekebilir

Edirne tiny house yasağı

Edirne’de küçük ev yani tiny house yasağı başladı. tarım arazilerine kurulan küçük evler kaldırılıyor. Edirne …

Sınırsız Hosting