Ana Sayfa / Kadınca / Amberin Zaman nereli, yaşı ve kimdir
AMBERİN ZAMAN NERELİ,YAŞI

Amberin Zaman nereli, yaşı ve kimdir

Amberin Zaman’ın basın kartı BYEGM tarafından iptal edildi. Amberin Zaman aslen nereli, kaç doğumlu, nerelerde çalıştı ve kimdir sorusu. Amberin zaman ve sırları. Amberin Zaman’ın Reina saldırısı sonrası paylaşımları ve hedef gösterilmesi. Amberin Zaman şimdi nerede çalışıyor ve neden basın kartı iptal edildi sorusu. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zaman’ın basın kartının iptal edilme gerekçesi olarak ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek kutuplaşmaya neden olması’ gösterildi.

Amberin Zaman aslen nereli, yaşı kaç ve nerede yazıyor bilgisi. Basın kartı iptal edilen Amberin Zaman hangi ülke vatandaşı ve kime ya da kimlere çalışıyor sorusu. türkiye Amberin Zaman’ın basın kartınnı iptal edilmesini tartışıyor. Peki gerçekte kimdir bu Amberin Zaman ve amacı ne? BYEGM’den yapılan yazılı açıklamada, Zaman’ın yurt dışında çeşitli mecralarda her fırsatta Türkiye aleyhine yazılar kaleme aldığı, yazılarıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek kutuplaşmaya neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, Zaman’ın, Ortaköy’deki terör saldırısı sonrası da sosyal medyadan “IŞİD karşısındaki en etkili güç, Suriyeli Kürtler. İster hain diyebilirsiniz ne isterseniz diyebilirsiniz ama gerçek bu. YPG ve SDG, IŞİD’e karşı en etkin güç olduğu için ABD işbirliğini onlarla yapıyor ama bunu söyleyince hain sayılıyorsun. IŞİD’e karşı en etkin güç olan YPG ve SDG’ye saldırmaya devam edilecek mi acaba?” paylaşımıyla terör örgütüne yönelik sempatisini açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.

AMBERİN ZAMAN REİNA SALDIRISI SONRASI NE YAZMIŞTI?

Amberin Zaman’ın, gerçek dışı değerlendirmelerde bulunarak Türkiye aleyhtarı propaganda yaptığı belirtilen açıklamada, “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara sempatisi ve desteğinin tespit edilmesi nedeniyle milli güvenlik politikası gereği basın kartı iptal edilmiştir.” denildi.
Gerekçeler: Terör örgütlerine sempati, Türkiye aleyhtarı propaganda…

Yapılan açıklamada Zaman’ın Reina saldırısının ardından Twitter hesabından yazdığı “IŞİD karşısındaki en etkili güç Suriyeli Kürtler ister hain diyebilirsiniz ne isterseniz diyebilirsiniz ama gerçek bu. YPG ve SDG’nin IŞİD’e karşı en etkin güç olduğu için ABD işbirliğini onlarla yapıyor ama bunu söyleyince hain sayılıyorsun. IŞİD’e karşı en etkin güç olan YPG ve SDG’ye saldırmaya devam edilecek mi acaba?” sözlerinin ‘terör örgütüne yönelik sempatisini açıkça ortaya koyduğu’ öne sürüldü.

Müdürlük, Zaman’ın basın kartının iptal edildiği şöyle duyurdu: “Türkiye aleyhtarı propaganda yaptığı, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara sempatisi ve desteğinin tespit edilmesi nedeniyle milli güvenlik politikası gereği basın kartı iptal edilmiştir.”

AMBERİN ZAMAN NERELİ, YAŞI VE NECİ
Gazeteci Amberin Zaman ve ilginç yaşam hikayesi. Amberin Zaman baba tarafından Bangladeşli, anne tarafından ise Gürcü asıllıdır. Bangladeşli olan babası Arshad-uz Zaman, 1950’li yıllarda Paris’te Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri İstanbul olmuştur. Pakistan’ın İstanbul Büyükelçiliğinde basın ataşeliği yapan baba Zaman, İstanbul’da Notre Dame de Sion mezunu olan Vasfiye Kalmuk’tan Türkçe dersleri aldı. Zaman ve Kalmuk arasında ilişki evlilik ile sonuçlandı. Amberin Zaman, çiftin bu evliliğinden olan iki kızından biri olup New York’ta doğmuştur.

AMBERİN ZAMAN NE MEZUNU VE ÇALIŞTIĞI KURUMLAR

New York’da doğmuş ve ilköğretimi ve lise eğitimini yine Amerika’da tamamlamıştır. Ardından üniversite okumak üzere İsviçre’ye gitmiştir.Üniversiteyi İsviçre’de bitirdi. Kariyerinin ilk yıllarında The Washington Post ve The Daily Telegraph of London ve Los Angeles Times gibi büyük yabancı basın organlarında Türkiye muhabirliği yapmıştır. Ardından Los Angeles Times gazetesi ve The Economist dergisinde Türkiye temsilciği yapmıştır. BBC World’de Türkiye ve eğitim sisteminin ülkedeki etkileri konulu programda yorumcu olarak görev almıştır. Zaman, yayın hayatına başladığı 2007 yılından itibaren Taraf’ta çalıştıktan sonra Mart 2010’da Habertürk’e geçti. Habertürk’te görevinden ayrıldıktan sonra Zaman, yeniden Taraf Gazetesi’ndeki görevine geri dönmüş, gazete 5 Mayıs 2013 tarihli sürmanşetinde Amberin Zaman’ın gazetede yeniden yazmaya başlayacağını da ilan etmiştir.

Amberin Zaman 2004 yılından beri, Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile evlidir. Çiftin çocuğu yoktur. Zaman, eşinin görevi nedeniyle bir dönem Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yaşamıştır.

 

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting