Ana Sayfa / Kime Ait / Araç kış bakımı nasıl yapılır?

Araç kış bakımı nasıl yapılır?

Metin K. (Kayseri Yaş: 32 işletmeci) sordu, “Aracımı kış hazırlığı için ne yapmalıyım. Araba kış öncesi nasıl bakım yaptırmalıyım. Kışa hazırlık için aracın neleri kontrol edilmeli, bakım nasıl yapılmalı lütfen bilgi” diye. Malum kış geliyor, arabanızın kış bakımı çok önemli. Peki araba için kış bakımı nasıl yapılır, aracın neleri kontrol edilmeli, yenilenmeli gelin hep birlikte okuyalım. 

Kışa hazırlık için arabanızın bakımını yaptırmanız gerekmektedir. Araba kışa nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilmeli. Havalar iyiden iyiye soğuduğunda aracınızda hiç de hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.
Örneğin bir sabah otomobilinizin çalışmadığını görebilirsiniz. Ya da otomobiliniz çalışır fakat yollarda patinaj yapmaktan bir türlü ilerleyemeyebilirsiniz.
Antifriz : Antifriz, kışın soğutma sisteminin donmasını engeller. Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifriz çok önemlidir.
Soğutma sisteminin korunması için antifriz yaz- kış kullanılmalıdır.
Hava filtresi : Hava filtresi mutlaka kontrol edilmeli ve gerekli görülürse temizlenmeli ya da değiştirilmelidir.
Su fıskiyeleri : Kireçli su fıskiyeleri tıkayabilir. Bunu önlemek için fıskiyelerin uçları bir iğne yardımıyla açılabilir. Ayrıca iğne yardımıyla fıskiyelerin yönü cama uygun bir şekilde ayarlanabilir. Bununla birlikte alkol içermeyen cam silme sıvısı, cam yıkama sistemini donmaktan koruyabilir.
Suya katılan silecek sıvısı oranında donmaya karşı korunma sağlanır. Korunma ihtiyacı fazla ise sıvı, su karıştırılmadan doğrudan silecek sistemine uygulanır.
Cam Silecekleri : Yağmurlu ve karlı havalarda görüşün iyi olması için aşınan cam silecekleri mutlaka değiştirilmelidir.
Elektrik sistemi : Kış aylarında havadaki nem oranı arttığı için buji kabloları ve distribütör kapağına nem girmesi olasıdır.
Bu durumda motor zor çalışır ya da hiç çalışmaz.
Bunun önlenmesi için distribütör kapağı ve ateşleme kabloları kontrol edilmelidir.
Akü : Kış aylarında aküye normalden fazla iş düşer. Akünün iyi çalışabilmesi için elektrolit sıvı seviyesinin ölçülmesi, şarjının yeterli düzeyde olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Bunun için de kutup başları metal bir fırçayla temizlenir ve korozyona karşı gres yağı sürülür.
Kalorifer : Kış mevsimi öncesi kalorifer bağlantı hortumları kontrol edilmeli, klimalı otomobillerde polen filtresi değiştirilmelidir.
Balatalar : Fren balatalarını kontrol etmeden kışa girmeyin. Aksi taktirde kazaya davetiye çıkarmış olursunuz.
V Kayışı : Genişleyen V kayışını mümkünse gererek kullanın. Mümkün olmuyorsa kayışı hemen değiştirin.
Yağ Kontrolü : Uzun süre kullanılan yağ koruma özelliğini kaybeder. Bu yüzden yağ kontrolü mutlaka yapılmalıdır, yağ zamanında değiştirilmelidir.
Lastik diş derinlikleri : Lastiklerin diş derinliği için ideal ölçü 3 mm’dir. Lastiği aşınan otomobil kaygan zeminlerde kaza riski yaratır.
Bu yüzden kış aylarında kış lastiği kullanmak otomobil için daha faydalıdır.

İlginizi Çekebilir

Nakliyecilerden köprü ve otoyol zammına isyan

Nakliye sektörü son gelen otoyol ve köprü zamlarından sonra durma noktasına geldi. Türkiye’de karayolu taşımacılığı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting