Ana Sayfa / Gündem / Astronotların Seçimi ve Eğitilmesi (bilgikahini)

Astronotların Seçimi ve Eğitilmesi (bilgikahini)

habermuduru.com olarak bir önceki makalemizde astronot nedir sorusunun yanıtını vermiştik. Bu yazımızda da astronot nasıl olunur, astronot seçimi ve astronot eğitimi nasıldır meselesini derinlemesine ele alacağız. Uzay yolculuğu geçmişte tehlikeli olan yolculuk türüydü. Çünkü o zamanlar bilinmeyene yapılan yolculuk söz konusu olup, meslek olarak edinebilmek için hızlı karar veren ve pratik olarak uygulayabilen kişilerden seçimlerin yapılması gereklidir. Bu mesleği ilk zamanlarda uçuş deneyimi yüksek olan pilotlardan belirtilen yeterliğe sahip olan kişiler seçilmekteydi. Daha sonra uzayın eskide olduğu gibi bilinmezlikleri ortadan kalktığı için astronotluk yapabilecek kişilerde uzman pilot olma özelliği aranmamaktadır. Peki, bugün astronotların seçimi ve eğitimi nasıl yapılmaktadır?

Uzay mekiği ve astronot. Tıpkı bir formula bir yarışı ve formula 1 pilotu gibi ulaşılmaz, imkansız görülebilir. Oysa astronot olmak aslında o kadar da zor değildir. Astronot seçimi ve astronot eğitimi bakın nasıl oluyor. Kimler astronot olabilir ve astronot olmanın şartları ve eğitimini makalemizde bilgikahini farkıyla bulacaksınız. Astronotların seçimi ve eğitimi konusunda öncelikle smilasyon yöntemi ile eğitim verildiğinden söz edilebilmektedir. Ayrıca astronotlara uçuş sırasındaki görevleri doğrultusunda eğitim verilmekte olup, eğitim süreci içerisinde kendilerini gerçek ortamdaymış gibi hissetmeleri sağlanmaktadır. Bu amaçla gerçek ortam niteliği taşıyan özel deneme araçları kullanılmakta olup, bu araçların ekranlarından da uzayda karşılaşılabilecek olan görüntüler verilmektedir. Bu araçlara genel olarak uygulanan eğitim yöntemi doğrultusunda smilatör adı verilmekte olup, astronotlar bu araçlarda kalkış ve iniş provalarını gerçekleştirebilmektedirler.

UZAY KOŞULLARINA UYUM
Astronotlar her ne olursa olsun uzay yolculuğunu gerçekleştirebilmeleri için yoğun bir eğitime tabi tutulan kişiler olup, astronotların seçimine ve eğitimine önem verilmektedir. Bu eğitim aslında astronotun uzay koşullarına uyum sağlayabilmesine yönelik eğitimlerdir. Bu amaçla astronotlara uzayda karşılaşabilecekleri ivmeye dayanıklılık eğitimi verilmekte olup, ayrıca uzaydaki yerçekimi etkisinin yokluğundan ötürü ağırlıksız ortamda yaşayabilme eğitimlerinden ibarettir.

İlginizi Çekebilir

Çökertilen 6 ilde 6 örgüt

Polis 6 ilde 6 çeteyi ve örgütü çökertti. hangi illerde hangi örgüt ve çeteler ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting