Ana Sayfa / Manşet / AVM’lere plaka tanıma sistemi

AVM’lere plaka tanıma sistemi

Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde alışveriş merkezleri güvenlik noktasında birçok açığa sahip. Özellikle AVM’ler olası bir terör saldırısı için açık konumda bulunuyor. Bir de AVM’lerin otoparkları gün içerisinde büyük yoğunluğa sahip olunca tehlike daha da büyüyor. İşte şimdi artık AVM’lere plaka tanıma sistemleri kurulacak üstelik bu sistemi kurmak mecburi. Alışveriş merkezleri ‘AVM) otoparkları girişlerine “plaka tanıma sistemi” kurulması yasal zorunluluk oldu.

Alışveriş merkezleri ne kadar güvenli. Son dönemde artan terör saldırıları nedeniyle insanlar büyük alışveriş merkezlerine gitmekten korkar oldu. Şimdi ise AVM’lere plaka tanıma sistemleri kuruluyor. böylelikle olası saldırılar ve istenmeyen tehlikelerin önüne geçilmeye çalışılacak. İstanbul’daki AVM sayısı düşünüldüğünde bu sistemin kurulmak için geç kalındığı bile söylenebilir. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı “Alışveriş merkezleri hakkındaki yönetmelik” değiştirildi.
AVM’LERE ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI TAKİBE ALINACAK
Yapılan değişiklik ile tebliğe, “Alışveriş merkezlerinde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına alışveriş merkezi yönetimi tarafından plaka tanıma sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanır. Bu sistemden elde edilen veriler kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılır” maddesi eklendi.

Tebliğe ayrıca, “İçişleri Bakanlığınca kamu güvenliği açısından gerekli görülen alışveriş merkezlerinde, araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların girişlerine alışveriş merkezi yönetimi tarafından araç altı görüntüleme sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanır” hükmü de eklendi.

Buna göre, “kurulacak sistemlere ilişkin teknik özellikler ve veri paylaşımına ilişkin hususlar ile bu sistemlerin işletilmesine ilişkin diğer hususlar” İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek.

 

İlginizi Çekebilir

“Bahçeli, AKP’ye rest çekemez”

Devlet Bahçeli’nin, dünya yıkılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rest çekemeyeceği AKP ile asla yolunu ayırmayacağı öne sürüldü. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting