Ana Sayfa / Kime Ait / Ayhan Bilgen aslen nereli, kaç doğumlu ve neci
AYHAN BİLGEN KİM

Ayhan Bilgen aslen nereli, kaç doğumlu ve neci

Ayhan Bilgen aslen memleketi neresi, Kürt kökenli mi ve ne zamandır HDP’de siyaset yapıyor ve Ayhan Bilgen neden tutuklandı sorularının yanıtı.  HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen tutuklandı.HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Diyarbakır’da tutuklandı.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen nere milletvekili, kaç doğumlu neci ve kim bilgileri. Tutuklanan HDP Milletvekili Ayhan Bilgen haberleri ve gelişmeleri. Bilgen daha önce gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Hakkında tutuklanmasına yönelik dün yeni bir gözaltı kararı çıkarılan Ayhan Bilgen tutuklandı.

AYHAN BİLGEN ASIL MESLEĞİ VE YAŞI
Kars HDP Milletvekili Ayhan Bilgen kaç yaşında ve gerçek mesleği bilgileri. 1970 senesinde dünyaya gelen Ayhan Bilgen aslen Sarıkamışlıdır. Gazeteci,Yazar, ve siyasetçi olan Ayhan Bilgen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsüdür

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Bilgen Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans eğitimin tamamlamıştır.

30 Mart 2014 senesinde yerel seçimlerde HDP’nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı olmuştur. Haziran 2014 senesinde ise HDP ikinci olağan kongresiyle Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan yardımcılığına gelmiştir.

7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimde 25. Dönem HDP Kars Milletvekili olmuştur.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili olmuştur.

2015 yılının Ağustos ayında HDP’nin ilk parti sözcüsü olmuştur.

İlginizi Çekebilir

At keserken yakalandılar

Sultangazi’de at eti baskını. İstanbul’da at kesimi arttı millete at eti yediriyorlar. Etin zamlanması sonrası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting