Ana Sayfa / Manşet / B12 en çok ne de var? (B12 vitamini bulunan besinler)

B12 en çok ne de var? (B12 vitamini bulunan besinler)

Vücudumuz için en önemli vitaminlerden biri olan b12 en çok hangi besinlerde bulunuyor ve nelerden b 12 alabiliriz diye sık sık soruyorsunuz. Meram’dan Hatice hanım (Yaş 32) sormuş, “B 12 vitamini en çok nede bulunuyor ve b 12 vitamini için ne yemeliyim” diye. Bu ve buna benzer b 12 vitamini ile ilgili bir çok soru geliyor. habermuduru.com olarak en çok b 12 bulunan besinleri ve gıdaları sizler için derledik.

b 12 vitamini vücudumuz için gerekli bir vitamin. B 12 en çok bulunan besinler maalesef çoğumuzun tüketmekten kaçındığı gıdalar. ciğer sever misiniz, ya da deniz ürünleri o zaman sizin için b12 vitamini almak daha kolay. İşte en etkili tıp dergileri ve uzmanların makalesinden derlenen en çok b12 vitamini bulunan besinler, gıdalar. B12 vitamini içeren birçok besin mevcuttur. Yalnız bu besinlerden size uygun olanları seçerek tüketmelisiniz. Kimi insanların B12 vitaminine ihtiyacı olmasının yanında kolesterol yada şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları varsa, rahatsızlıklarına uygun olarak besinleri seçip tüketmelidir. B12 vitamini nerelerde bulunur?

B12 EN ÇOK BULUNAN GIDALAR VE YİYECEKLER

B12 bulunan gıdaların listesini en etkili tıp dergilerinden sizler için derledik. kuzu ciğerini en başa aldık b 12 için.

Ciğer: Kuzu ciğeri B12 vitaminini en çok içeren besinlerden biridir. Kuzu ciğerinin yanında kaz ciğeri ve tavuk ciğeri de belli miktarlarda B12 vitamini içerir. Günlük tüketim olarak değerlendirildiğinde, 100 gram pişirilerek tüketilen kuzu ciğeri, günlük B12 miktarının yaklaşık 13 katı kadar B12 içerir. Yalnız ciğer kolesterol oranı yüksek bir besindir. Kolesterolü yüksek olan kişiler ciğeri dikkatli tüketmelidir.
Balıklar: Balık tüketmeyi seven kişiler doğal olarak B12 vitaminini de tüketen kişilerdir. Balık omega 3 içeriği ile ünlü bir besin olsa da içeriğindeki B12 de göz ardı edilemez. Örneğin, somon balığı günlük B12 vitamininin yaklaşık olarak 3 katını, ton balığı yaklaşık 2 katını karşılar. Somon ve ton balığının yanında alabalık, orkinos ve sardalya gibi balık türleri de B12 içerir. Balık tükettiğiniz zaman vücudunuza B12’de almış olursunuz.
Kabuklu Deniz Canlıları: Midye ve istiridye gibi deniz canlılarıdır. Bu canlıları yemeyi herkes sevmez. Fakat çok iyi birer B12 kaynağıdırlar. İstiridye günlük B12 ihtiyacının yaklaşık olarak 4 katını, midye ise 3 katı içerir. Yalnız kabuklu deniz canlıları, ciğer gibi yüksek kolesterol içerdiğinden dikkatli tüketilmelidir.
Yengeç-Istakoz-Karides: İyi birer B12 kaynağıdır. Günlük B12 ihtiyacını karşılamak için yengeç, ıstakoz ve karides gibi deniz ürünleri tüketilebilir.
Yumurta: B12 ihtiyacının karşılanması için yumurta tüketilebilir. Tavuk yumurtası ile karşılaştırıldığından kaz ve ördek yumurtaları daha yüksek oranda B12 bulundurur.
Soya Sütü: Günlük B12 ihtiyacının %50’sini karşılayabilir.
Süt-Peynir: Süt ve peynir iyi birer kalsiyum kaynağıdır ve kemik gelişimini destekler. Bunun yanında bir bardak süt günlük B12 ihtiyacının yaklaşık olarak %18’ini karşılarken, beyaz peynir yaklaşık %25’ini karşılar.

İlginizi Çekebilir

Define faciası 3 ölü

Mağaraya define için giren 3 kişi zehirlenerek öldü. İznik’te define faciası baba ve oğlu ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting