Ana Sayfa / Manşet / Bal kabağı enerji deposu

Bal kabağı enerji deposu

Kış ayları geldi artık sofralarımızdan bal kabağını eksik etmemeliyiz. Bal kabağının tatlısı. çorbası inanılmaz bir şifa deposu. Bal Kabağı nelere iyi gelir faydaları nelerdir diye sorarsanız bunun için sayfalarca makale yazılabilir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, bal kabağının yüzde 90’ının sudan oluştuğunu belirterek, “Lif içeriği yüksek ve kalorisi düşüktür. 1 bardak haşlanmış, süzülmüş, pişmiş, tuzsuz kabak 49 kaloridir. 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi içerir. İyi bir C vitamini kaynağıdır” dedi.
Sebzeler ve meyveler insan sağlığı açısından inanılmaz faydaları olan bitkilerdir. Bunlardan biri de bal kabağıdır. Bal kağının tatlısı. çorbası ve salatası çok faydalıdır. Bal kabağı ile vücudumuzu adeta yeniden tamir ederiz. Kabak ve bal kabağının içindeki vitaminler ve mineraller vazgeçilmezdir. Hatta kabağın cennet meyvesi olduğu bile söylenir. Niteakim birçok peygamber kabak yemeklerini çok severdi. Bal kabağının hastalıklara karşı savaşan bütün besin öğelerini (potasyum, pantotenik asit, magnezyum, C ve E vitamini, demir, çinko, selenyum, kalsiyum, niasin ve folat ) içerdiğini kaydeden Kandıralı, “Kabağın parlak turuncu rengi onun önemli bir antioksidan olan beta karotenden zengin olduğunu gösterir.
Beta karoten bitki karotenoidlerinden biridir ve vücutta A vitaminine dönüşür. A vitaminine dönüşümüyle beta karoten sağlık için önemli fonksiyonları gerçekleştirir.

BAL KABAĞI KANSERE ÇARE Mİ

Kalp hastalarının mutlaka kabak ve bal kabağı yemesi tavsiye edilir. Kanser için de bal kabağı önleyici ve hücreleri yenileyeci bir özellik taşır. Bu dönemde bal kabağı çarşı, market ve pazarlarda bol miktarda bulunuyor. Mevcut çalışmalar beta karoten içeren zengin bir diyetin bazı kanser türlerine (akciğer, kolon, mesane, serviks, meme, cilt) yakalanma riskini azaltabildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığını göstermiştir” ifadelerini kullandı.Kandıralı, “Beta karoten diğer hastalıkların yanı sıra katarakt ve yaşlanmanın getirdiği dejeneratif (dokuların normal yapılarının bozulup, fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmesi ) etkilerin oluşum riskini azaltmaktadır.

BAL KABAĞI GÜNDE NE KADAR YENMELİ, FAZLASI NE YAPAR SORUSU

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi bal kabağının da fazlası iyi değildir. Bal kabağının tatlısı ağır bir tatlı olduğu için günlük bir porsiyon yeterlidir vücut için. Diğer beta karoten kaynakları havuç, kabak, brokoli, tatlı patates, kayısı ve yeşil yapraklı sebzelerdir. A vitamininden zengin besinleri günde 1-2 porsiyon tüketmek yeterlidir. Aşırı tüketimi derinin renginin sarı/turuncuya dönmesine neden olur” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting