Ana Sayfa / Kime Ait / BankBot Android’e sızdı

BankBot Android’e sızdı

Android telefonlara bankbot virüsü tehlikesi uyarısı yapıldı. Bankbot ne yapıyor nasıl bir yazılım ve nasıl tespit edilir diye soruluyor. Android işlemcili telefonlar bankbot virüsünden nasıl korunur ve sızmaya karşı nasıl önlem alınmalı. Google Play’de ki BankBot tehlikesi kaldığı yerden devam ediyor. Google yıllardır kesin bir çözüm bulabilmiş değil.

Bankbot virüs tehlikesi giderek büyüyor. Android işlemcili akıllı telefonlar büyük risk altında. Ülkemizde ve dünyada ki Android cihaz kullanımı oldukça geniş kitlelere hitap ediyor. Milyonlarca insan tarafından kullanılan akıllı telefonların geneli Android işletim sistemine sahip olarak karşımıza çıkıyor.
Google’ın yıllardır milyon dolarlar kazandığı Play Store adlı mobil uygulama mağazası, kullanıcılarına sunduğu esnek kurallar ve basit arayüzler ile yıllardır kullanılmaya devam ediyor. Milyonlarca Android uygulamayı kullanıcılara sunan Google, App Store’a kıyasla daha tehlikeli bir noktada yer alıyor. Play Store’da ki esnek kurallar kötü niyetli yazılımlarında hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağlıyor adeta.

Son zamanlarda Play Store’da meydana çıkan casus yazılımlar, kullanıcıların bilgilerini çalmakla beraber Android akıllı telefonlar için de büyük bir tehlike oluşturuyor. Aslında buna örnek vermek gerekirse geçtiğimiz günlerde yayınlanan sahte WhatsApp en güzel örnek olur. Play Store sunucularına kolay bir şekilde yüklenilen sahte WhatsApp, kısa sürede milyonlarca Android akıllı telefona yüklenmişti. Son dönemlerde Google tarafından alınan radikal kararlar sonucunda Play Store’da temizlik başlamış ve zararlı yazılım taşıyan birçok uygulama kaldırılmıştı.
Ancak alınan yöntemler yetersiz kalmış ve Android kullanıcılarının bitmek bilmeyen tehlikesi devam ediyor. Kullanıcılar bu seferde BankBot virüsü ile karşı karşıya kaldı. Yıllar önce alınan önlemler ile Bankbot virüsünün izleri tam temizlendi derken Avast, Eset ve SfyLabs işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan rapor binlerce Android kullanıcısının bu tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdi. Virüs için Google çalışmalara başladı.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting