Ana Sayfa / Yaşam / Bromür ne, ne işe yarar, kullanımı

Bromür ne, ne işe yarar, kullanımı

Kimya ve kimyevi ürünler sık aranan terimler değildir. Ancak gün içindeki gelişmeler kimya ve türevlerini sorgulatır nitekim bromür de bunlardan biridir. Bromür tuzları tabiatta, özellikle deniz suyunda, deniz bitkileri ve hayvanlarında oldukça çok bulunur. Tedavide ilaç olarak kullanılan tuz­ları sodyum bromür, potasyum bro­mür, amonyum bromürdür. En çok sodyum tuzu kullanılır. Bu bileşikler serbest brom vererek etki gösterir. Başka brom bileşikleri serbest brom vermediklerinden brom tesiri gös­termez.

Bromür nerede kullanılır ne işe yarar diye aranıyor. Bromür ve bromürlerin türevi, kullanım alanları ve yaşantımızdaki yerini sizler için araştırdık. Bromürler merkez sinir sistemine tesir ederek hareket merkezini, ruh­sal merkezleri etkisi altına alır. Az miktarlarda brom verilen bir kim­sede sersemlik, dikkatsizlik göze çarpar. Doz yükseltilirse etki daha çok yayılır, tepkiler (refleksler) de zayıflar. Bromürün duyu organlarına kötü etkisi olmaz. Bromürler hafif bir uyku verir, ağrı kesici etkileri yoktur.

BROMÜR VE İNSAN SAĞLIĞI

Bromürlerin en önemli etkisi vü­cutta kasılmalara engel olmasıdır. Bundan dolayı, sara tedavisinde kul­lanılır. Bundan başka bromürlerden sinirli, hırçın olanlarla, uykusuzluk çekenler de faydalanırlar.

Sürekli, aşırı bromür alanlarda zehirlenme hali göze çarpar. Bromizm denilen bu zehirlenmede uy­kusuzluk, halsizlik, çöküntü (dep­resyon), sersemlik görülür. Deride de bazı döküntüler olabilir. Bromizm halinde ilâcı hemen kesmek, hastaya bol miktarda, klorür vermek gerekir.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Sınırsız Hosting