Ana Sayfa / İlginç / Büyük Patlama Teorisi (bilgikahini)

Büyük Patlama Teorisi (bilgikahini)

Bilgikahini sitesi olarak en ilginç ve en dikkat çekici konuları yazmaya devam ediyoruz. bu gün de büyük patlama teorisini en ilginç noktalarıyla irdeledik. Geçmişten bugüne kadar evrenin nasıl başladığı ile ilgili birçok teori ileri sürülmüş olup, büyük patlama teorisi bu teorilerin içerisinde yabancı olmadığımız bilindik teorilerden birisidir.

Uzay ve bilinmezlik bunun yanında da bir gizem. Evrenin nasıl başladığına dair açıklamalar sunan teorilerden en bilineni olan büyük patlama teorisi teklik ilkesi ile evrenin başladığını ifade etmektedir. Ayrıca evrenin tekliğini takip eden süreçte şişerek bugün ki haline geldiğini de açıklamaktadır.
Büyük patlama teorisinin kabul edilişi kesinlik taşımadığı halde matematiksel teorilerle açıklanabilen temellere dayanmakta olup, somut olarak hissedilebilen tek şeyin ise kozmik mikrodalga arka planı olarak bilinen genişleme fenomeninin “ekosunun” duyabiliyor olmasıdır.
Maddenin tekliğini takip eden evreler şeklinde açıklanan evrenin oluşmasından sonra ilk anda sıcaklık 5,5 milyar santigrat derecelere tekabül ederken, kozmoz nötronlar, elektronlar ve protonlar parçacıklar halinde bir dizi oluşturuyordu. Evren soğumaya başladıkça bu parçacıklar gittikçe birbirleri ile birleşmeye başlamış olabilirlerdi. Işık saçılmış olabilirdi. Temel parçacıkların birleşmesiyle serbest elektronlar çekirdekte toplandı ve nötronlar meydana geldi. İlk ışık büyük patlama görüntüsünden kaynaklı olup, kozmik mikrodalga arka alan ışınımı (KMA) olarak bilinmektedir.
Evrenin büyük patlama teorisi ile açıklanmasından sonra Planck arka plan benzeri görülmemiş detaylarda haritalandırma yapmıştır ve evrenin daha önce düşünülenden daha yaşlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sonrasında araştırmacılar evrenin büyük bir kısmının geleneksel araç-gereçlerle “hissedilemeyen” madde ve enerjiden oluştuğunu düşünmeye başlamışlardır.

İlginizi Çekebilir

Seyahat öncesi araç bakım tüyoları

Yola çıkmadan arabanın nesine bakılır, uzun yol öncesi araç bakım tüyoları neler kontrol edilmeli. Seyahat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting