Ana Sayfa / İlginç / Çanakkale deprem riski ne?

Çanakkale deprem riski ne?

Çanakkale deprem riski yüksek mi Çanakkale sağlam yerleri neresi, Çanakkale’de kaç şiddetinde deprem olabilir bilgisi. Kahramanmaraş bölgesinde meydana gelen depremin ardından Çanakkale’de deprem olacak mı? Sorusu da merak edilmekte ve araştırılmaktaydı. Prof. Dr. Naci Görür katıldığı canlı yayında olası yeni depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki, Çanakkale’de deprem olacak mı? Çanakkale’de deprem riski var mı, fay hattı var mı?

Çanakkale deprem olur mu kaç büyüklüğünde olur sorusu. Naci Görür Çanakkale deprem riski için uyardı.

Ezine Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, iki vatandaşı göçük altından sağ olarak kurtardı
Ezine Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, iki vatandaşı göçük altından sağ olarak kurtardı
Çanakkale’de deprem olacak mı? Sorusu, birçok kişi tarafından merak edilirken TV100 ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür fay hatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Deprem riski olan illeri açıklayan Görür, Çanakkale’de deprem riski var mı? Sorusuna da yanıt verdi. Peki, Çanakkale’de deprem olacak mı? Çanakkale’de deprem riski var mı, fay hattı var mı?

ÇANAKKALE’DE DEPREM OLACAK MI?
Görür “Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresinin dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi’nin güneyi, Çanakkale ve Bursa’nın da dikkatli olması gerekiyor. Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı.

“ERZİNCAN, BİNGÖL VE KARLIOVA ARASINDAKİ BÖLGEDE DEPREM BEKLİYORUZ”
Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasındaki bölgede büyük bir deprem bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre Hakkari’de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir” dedi.

ÇANAKKALE’DE FAY HATTI VAR MI?
Çanakkale İli Deprem Haritasında, Çanakkale il ve ilçelerinin içinde bulundukları deprem kuşakları, aktif fay hatları, risk bölgeleri gösterilmektedir. Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice ilçeleri birinci dereceden deprem kuşağında yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting