Ana Sayfa / Sağlık / Canan Karatay’dan şehitlere saygısızlık mı?
CANAN KARATAY GDO EKMEK

Canan Karatay’dan şehitlere saygısızlık mı?

Canan Karatay CNN’de katıldığı Gündeme Özel programında milli mücadele şehitlerine ağır hakarette bulundu iddiası gündemde. Fransız devriminde tuz etkisini anlatan Prof. Canan Karatay, şehitler için itlaf edildi kelimesini kullandı. Canan Karatay’ın milli mücadele şehitleri için itlaf kelimesini kullanması dil sürçmesi olarak da algılandı. 

Prof. Canan Karatay, milli mücadele kahramanları için itlaf kelimesini kullandı sosyal medyada büyük tepki gördü. MHP Genel Başkan Yardımcısı semih yalçın da sosyal medyadan Prof. Canan Karatay’a tepki gösterdi. Yalçın, “CNN’de Sayın Canan Karatay, “Milli Mücadele döneminde erkek nüfusu itlaf edildi” dedi. İtlaf kelimesi hayvanlar için söylenir. Hayvanlara yapılan itlafın dahi masum kabullenemeyeceği bir donemde Milli Mücadele şehitlerine bu tanımlama kabul edilemez” dedi.  Yalçın ardından da.”Zannediyorum CANAN Hanım bu kelimeyi kasıtlı kullanmadı. Siyaseten değil bir vatandaş ve bir tarihçi olarak bir düzeltme yapılacaktır diye ümit ediyorum. CNN’deki İlgili arkadaşlara itirazımızı ilettik. Bakalım hassasiyetleri ne nispettedir, göreceğiz” ifadesini kullandı. Tabi Canan Karatay gibi aydın bir kadının “itlaf” kelimesini bilinçli olarak kullandığı düşünülemez zaten öyle ise tuz da kokmuş demektir.

Canan Karatay son dönemde yaptığı açıklamalar ve çıkışlarla dikkat çekiyordu. Son olarak tuzu gündeme getiren Canan Karatay, Fransız Devriminin bile tuz nedeniyle gerçekleştiğini öne sürmüştü.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting