Ana Sayfa / Yaşam / Deniz Yücel’den açıklama

Deniz Yücel’den açıklama

Deniz yücel babası nereli, deniz Yücel memleketi neresi gibi onlarca soru geliyor. Bir de Deniz Yücel’in cezaevi çıkışında eşinin verdiği maydanoz merak konusu oldu. peki Almanya’ya giden deniz Yücel nasıl bir açıklama yaptı ve Deniz Yücel Almanya’da ne yapacak merak ediliyor. Serbet bırakıldıktan hemen sonra Almanya’ya giden gazeteci Deniz Yücel’in arkadaşlarının Twitter’da oluşturduğu #FreeDeniz hesabından gazetecinin video mesajı yayınlandı.

Tahliye edilen Alman gazeteci Deniz yücel, aslında hem Alman hem de Türk vatandaşı. deniz Yücel kim diye merak edenler son açıklamasını okuyabilir. Deniz Yücel, hapisten çıktıktan sonra Almanya’ya döndü ve bakın orada paylaştığı videoda neler söyledi. Yücel videoda, cezaevinden çıktıktan sonra kendisine verilen karar kağıdında “tutukluluğuna devam” ifadesinin geçtiğini söyledi.

Tahliye olduktan sonra basına konuşmayan Deniz Yücel, Almanya’da hazırladığı videoda açıklamalarda bulundu.

Cezaevinden çıkarken kendisine 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından teslim edilen kararı gösteren Yücel, “Bugün çok ilginç bir gün… 3 Şubat tarihli tutukluluğuma devam kararı. Bugün aldım, çıkarken. Ama yine de çıktım” dedi.

‘NİYE ÇIKTIM BİLMİYORUM’

“Niye çıktım, bir sene önce niye tutuklandım; hâlâ bilmiyorum” ifadelerini kullanan Yücel, “Söylenecek çok şey var ama şimdilik bu kadarıyla kalsın. Bu hikâye burada bitmez” dedi. Tutukluğu süresince kendisine destek verenlere teşekkür eden Yücel, hala tutuklu olan gazeteciler nedeniyle de buruk olduğunu söyledi.

DENİZ YÜCEL BABASI NERELİ VE MAYDANOZ SIRRI
27 ŞUBAT 2017’DE TUTUKLANMIŞTI

Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Alman Die Welt Gazetesi muhabiri Deniz Yücel 14 Şubat 2017’de ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış ve 27 Şubat’ta “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından tutuklanmıştı. Silivri Cezaevi’ne gönderilen Yücel’in avukatları 6 Mart 2017 tarihinde de İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak tutuklama kararına itiraz etmişlerdi. Talebi değerlendiren hakimlik tutuklama kararının yerinde olduğunu belirterek itirazın reddine karar vermişti.

DENİZ YÜCEL’İN ELİNDEKİ MAYDANOZUN SIRRI

Eşine sarılan Deniz Yücel’in elindeki maydonoz demeti de dikkat çekti. Tutuklu bulunduğu dönemde muhabiri olduğu Die Welt’te yayımlanan mektubunda şöyle demişti:

“Hapishane bakkalına haftalık siparişlerimi verirken düzenli yeşil şeyler ısmarlıyorum: Bana ağaçları hatırlatan dereotu ve Dilek’i hatırlatan maydanoz. (Beraber çıktığımız ilk tatilde plaj çantamızda o kadar fazla maydanoz vardı ki, Dilek onları “aşkımızın ağacı” ilan etmişti.) Bu bitkileri, vazo yerine ikame ettiğim, kesilmiş kola şişelerinin içine koyuyorum. Bir defada çok fazla demet olmadığı zaman gardiyanlar bir şey demiyor. Bitkilerin kök salmaması koşuluyla bu yasak da değil. Dereotuyla maydanoz işi o noktaya vardıramıyorlar zaten, en azından ben onları sararıp solmaktan kurtarmayı henüz başaramadım”

İlginizi Çekebilir

Barış Boyun neci, nereli, yaşı?

Barış Boyun aslen nereli, kaç yaşında, hangi çetenin lideri ve Barış Boyun örgütünün uçları işlediği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting