Ana Sayfa / Yaşam / Dekovil hattı ne, ne için kullanılır?
DEKOVİL HATTI NE

Dekovil hattı ne, ne için kullanılır?

Dekovil hattı ne demek. ne anlama geliyor ve dekovil hattı ne için kullanılır ve nasıl bir şeydir diye aranıyor. Belgrad Ormanları’ndaki ağaçların kesileceği iddiasıyla gündeme gelen haberler içinde Dekovil Hattı geçiyordu ve herkes Dekovil hattının ne anlama geldiğini soruyordu. 

“Dekovil Hattı’ anlamı ne, ne için kullanılıyor ve dekovil kelime olarak ne demek? dekovil hattı hangi araçlar için gerekli bilgisi.

DEKOVİL DEMİRYOLU HATTI ANLAMINDA

Dekovil ve dekovil hattı ile ilgili en geniş bilgiyi sizler için derledik. Dekovil iki ray arası yaklaşık 60 cm veya daha kısa olan küçük demir yoludur. Dekovil hattı ise genellikle kömür ve tuz madeni gibi üretim bölgelerinde yük taşımacılığında kullanılan ve bu bölgeleri çepe çevre saran demir yolu hattıdır.

BELGRAD ORMANLARI’NDA AĞAÇ MI KESİLECEK

Belgrad ormanlarındaki bazı ağaçların kesilmek için işaretlendiği haberleri gündemde. Dekovil hattı için işaretlenen ağaçlarla ilgili çeşitli iddialar gündemde. Kuzey Ormanları Savunması üyeleri 29 Ocak Pazar günü 11.30’da Belgrad Ormanı’nda Bahçeköy girişinde buluşarak, basın açıklaması yapacağını duyurdu. Açıklamanın ardından grup, orman içerisinde 2. Mahmut Bendi’nden başlayarak gölet etrafında yaklaşık 2 saatlik doğa yürüyüşü yapacak.

660 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Ertelenen sözleşme şartnamesine göre, “Haliç Bilgi Üniversitesi’nden başlayarak Cendere vadisini takip edip Ayvad Bendi’nde son bulan ve Göktürk’e uzanan ayrı bir kolu olan yaklaşık 25 km uzunluğundaki tek hatlı güzergah ve üzerinde 10 adet yolcu istasyonu ve 1 adet depo sahası ve bakım atölyesi bulunan toplu taşıma sisteminin ihalesinin yapılacağı belirtildi. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattının tamamlanması, işe başlama tarihinden itibaren 660 gün olarak duyuruldu. bakalım dekovil hattı için mi Belgrad ormanları heba edilecek yoksa altından başka bir olay mı çıkacak, zaman içinde göreceğiz.

İlginizi Çekebilir

Gaziosmanpaşa toprak kayması

İstanbul Gaziosmanpaşa toprak kaması olan bölge ve etkilenen gecekondu sayısı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da toprak kayması meydana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting