Ana Sayfa / Genel / Demirtaş’a istenen ceza (Demirtaş ve Yüksekdağ iddianamesi)

Demirtaş’a istenen ceza (Demirtaş ve Yüksekdağ iddianamesi)

Selahattin demirtaş ve Figen Yüksekdağ için istenen hapis cezası. 17 Ocak Demirtaş ve Figen Yüksekdağ haberleri.Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ hakkında tutuklandıkları soruşturmayla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede Demirtaş’ ın 142 yıl, Yüksekdağ’ ın 83 yıl hapsi isteniyor.

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için istenen hapis cezaları 17 Ocak Demirtaş haberleri. Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ hakkında tutuklandıkları soruşturmayla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede Demirtaş’ ın 142 yıl, Yüksekdağ’ ın 83 yıl hapsi isteniyor.

DEMİRTAŞ’IN SON AÇIKLAMASI 17 OCAK

Demirtaş, “4 Kasım’dan beri HDP vekilleri olarak özgürlüğümüzden mahrum bırakılmış durumdayız. HDP’nin katettiği gelişmenin Avrupa ve Ortadoğu halkları için umut kaynağı olduğunun bilinciyle, iktidarın faşizan politikalarıyla cezaevinden de mücadele ediyoruz.” dedi.

Türkiye’deki baskıcı ortamın dikta rejimine doğru kaydını söyleyen Demirtaş, “OHAL süreci Türkiye’deki tüm demokratik kesimleri hedef almıştır. Hiç bir muhalifin kendini güvende hissetmediği devlet terörü ile karşı karşıyayız, Türkiye’de faşizme karşı kazanacağımız zafer başta Suriye olmak üzere Avrupa ve çevre ülkelere de ilham kaynağı olacaktır. Hareket etmeyen zincirlerini fark edemez, gelin hep beraber hareket edelim zincirlerimizi parçalayalım” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

ABD üniversitelerinde Filistin gösterileri

Amerika’da Filistin’e destek gösterileri tüm üniversiteleri sardı. ABD’de büyük iç karışıklık. Katil Siyonist İsrail’e Amerika7da …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting