Ana Sayfa / Gündem / Elmas kaç derecede erir ? (Elmas nerede bulunur)
ELMAS NEREDE BULUNUR

Elmas kaç derecede erir ? (Elmas nerede bulunur)

Dünyanın en değerli taşı. Yükte hafif pahada ağır bir nesne olan elmaslarla ilgili bugüne kadar hiç duymadığınız bilgiler. Bir elmasın kaç derece ısıda eridiğini hiç düşündünüz mü? Ya da bugüne kadar dünya üzerinde bulunan en büyük elmasın kaç karat olduğunu biliyor musunuz? Bu ve buna benzer elmas ve değerli taşlarla ilgili bilgilerinizi derinden sarsacak haberimiz aşağıda.Elmasların, temel olarak ateşe dayanıklı bir taş olduğunu biliyor muydunuz? Bu değerli taşlar, en az 3547 derecelik ısı ile eritilebilir.Elmaslar, çok ama çok uzun yıllar önce volkanik patlamalar neticesinde yeryüzüne yakınlaşmıştır.

Kadınların süsü, zenginlerin yatırım aracı ve dünyanın en değerli taşları olan elmasların önemini bilmeyen yoktur. Pırlanta ve elmas her kadının hayalini süsler her zenginin kasasında olmak ister. En pahalı elmas ve en iyi işlenmiş elmasa kim sahip olmak ister.  Elmas en çok nerelerde bulunur ve elmas nasıl çıkarılır. belgesel kanallarında izlediğimiz elmas gerçeğini bir de bilim insanlarından dinleyelim.

DÜNYA ÜZERİNDE BULUNAN EN BSÜYÜK ELMAS

Dünya üzerinde bugüne kadar çıkarılmış en büyük elmasın büyüklüğü ve değeri dudak uçuklatıyor. Cullinan elması, 26 Ocak 1905’te Afrika’da bulunmuştur. 3106 karat ağırlığında olan bu elmas, 86 karatlık Kaşıkçı Elması’ndan 200 kat daha büyüktür.Elmas kullanılarak bıçak üretimi yapıldığını daha önce duymuş muydunuz? Bu mücevherin sağlamlığı sayesinde bıçaklar; kayaları, tuğlaları, betonları vs. bile kesebiliyor.
Eğer elmasların ender bulunan mücevherler olduğu için önemli olduklarını düşünüyorsanız, üzgünüm ama yanılıyorsunuz. Çünkü Washington Post’un yaptığı habere göre, piyasanın yönlendirmesi ile elmasların fiyatları şişiriliyor. Bu taşların önemini artıran en büyük etken de bu.
2012 yılında yapılan bir habere göre, Sibirya’nın doğusundaki 100 kilometrelik göktaşı kraterinin altında 1 katrilyon değerinde elmas bulunuyormuş.
ELMAS NEREDE BULUNUR,NEREDE ÇIKARILIR
Elmasın, 1 ila 3 milyon yaşında olan tüm ülkelerde bulunabileceği kanıtlanmıştır.
TAMAMI ELMASTAN OLUŞAN GEZEGEN
55 Cancri e veya Süper Dünya olarak da bilinen gezegenin elmastan oluşan bir gezegen olduğunu biliyor muydunuz? Dünya’nın 2 katı büyüklüğünde olan ve gezegenimize 40 ışık yılı uzakta olan 55 Cancri e, Elmas Gezegen adıyla da bilinmektedir.
DÜNYANIN EN SERT CİSMİ ELMAS
Elmaslar, doğada bulunan en sağlam madde olarak da bilinmektedir. Bir elması kesme işi, ancak başka bir elmas kullanılarak yapılabilmektedir.
ELMASIN DEĞERİ NASIL BELLİ OLUR
Elmasların değerini belirleyen etmenler; saflık oranı, renk çeşidi, ağırlık ölçüsü ve kesiminin kalitesi olarak bilinmektedir. Örneğin; renksiz, sarı, kahverengi gibi tonlara sahip olan elmasların arasında en değerli olanı renksiz elmaslardır.
Elmaslar yüksek sıcaklık ve yüksek basınç mineralleridir, bu yüzden yeryüzüne yakın bölgelerde oluşamazlar. Bu değerli taşların oluşum bölgeleriyse, yeryüzü kabuğunun ortalama 160 kilometre altında kalan katmanlarıdır.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting