Ana Sayfa / İlginç / Diepremzedeye Almanya’dan 3 aylık vize

Diepremzedeye Almanya’dan 3 aylık vize

Almanya ülkede yakını olan depremzedelere 90 günlük vize veriyor. Depremzedelere Almanya yolu açıldı 90 günlük kolay vize alabilecekler. Almanya’ya gitme şartı ise depremzedeler için orada bir yakınlarının olması ve bunu belgelemesi. 

Depremzedeye Almanya 3 aylık vize verecek. Depremzedeler Almanya’ya nasıl gidebilir şart ne çok aranıyor. Alman vizesi nasıl alınır depremzede için soruluyor. Almanya İçişleri Bakanı Faeser, ‘acil durum yardımı’ olarak Türkiye ve Suriye’den depremzedelere vize kolaylığı sağlayacaklarını duyurdu.

lmanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, ülkede yakını bulunan depremzedelere üç aylık vize vereceklerini açıkladı.

Bild gazetesine konuşan Faeser “Bu bir acil durum yardımıdır. Türk ve Suriyelilerin yakın akrabalarını, bürokrasiye takılmadan Almanya’ya getirmelerine olanak sağlamak istiyoruz” dedi.

BBC’nin aktardığına göre, İngiltere’nin de benzer bir uygulama için bir imza kampanyası başlatıldı.

Geçen yıl Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından İngiltere’deki Ukraynalılara akrabalarını getirme hakkı veren İngiltere’nin Türkiye’de depremden etkilenenlerin yakınlarına da aynı hakkı tanıması talep edildi.

İki gün önce başlayan imza kampanyasına 63 bin 720 kişi imza verdi. İmza sayısının 100 bine ulaşması durumunda bu kampanyanın Parlamento’da ele alınması mümkün oluyor.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting