Ana Sayfa / İlginç / Doğu Anadolu Fay hattı nerelerden geçiyor

Doğu Anadolu Fay hattı nerelerden geçiyor

Hangi iller Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde en riskli iller hangileri. Doğu Anadolu Fay hattı uzunluğu ne kadar nereden başlayıp nerede bitiyor bilgisi. Doğu Anadolu fay hattı ve fay hattı sorgulama gündemdeki haberler ardından gündeme geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler ardından binlerce kişi, e-Devlet üzerinden evinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorguluyor. Vatandaşlar, AFAD ve e-Devlet aracılığıyla hizmete konulan, Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulayabiliyor.

Doğu Anadolu Fay hattı uzunluğu, hangi illerden geçiyor ve Doğu Anadolu Fay hattı ne zaman kırıldı kırılacak mı ne kadar deprem üretebilir sorusu.

E-DEVLET FAY HATIT SORGULAMA

e-devlet fay hatları evimin neresinde fay hattı sorgulama. Deprem bilgisi e-devlet fay hatları haritası fay hatları nerede bilgisi. Kahramanmaraş depremleri ve uzmanların uyarıları ardından binlerce kişi, “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusunun yanıtını e-Devlet üzerinden ulaşılabilen “Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması’nda” arıyor.

Doğu Anadolu fay hattı hangi şehirlerden geçiyor? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? (AFAD fay hattı sorgulama) - 2

 

Evinin altından fay hattı geçip geçmediğini merak eden vatandaşlar, https://tdth.afad.gov.tr/TDTH/main.xhtml adresini tıkladıktan ve e-Devlet girişi yaptıktan sonra Türkiye Deprem Tehlike Haritası İnteraktif Web Uygulaması’na ulaşabiliyor.

FAY HATTI SORGULAMA

Doğu Anadolu fay hattı hangi şehirlerden geçiyor? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? (AFAD fay hattı sorgulama) - 3

Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunuyor.

Doğu Anadolu fay hattı hangi şehirlerden geçiyor? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? (AFAD fay hattı sorgulama) - 4

Doğu Anadolu Fayı, Ölü Deniz Çatlağı’nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlayıp Kuzey Anadolu Fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi’nde kuzeydoğu yönünde son bulur. Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş’a kadar devam ettikten sonra Erzincan’dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

TÜRKİYE RİSK VE DEPREM HARİTASI

Türkiye Deprem Risk Haritası ve Doğu Anadolu fay hattı uzunluğu özellikleri

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting