Ana Sayfa / Kime Ait / Elektrik zam yüzde 8.8 (1 Ocak)

Elektrik zam yüzde 8.8 (1 Ocak)

1 Ocak 2018 elektriğe gelen zam oranı belli oldu. Konutlar için elektrik zammı yeni yıl. 1 Ocak’tan itibaren zam gelen ürünler ve hizmetler arasına elektrik fiyatları da dahil oldu. Elektriğe 1 Ocak itibari ile yüzde 8.8 zam yapılacak.

Elektrik zammı miktarı 1 Ocak 2018. Yüzde 8.8 oranında elektriğe zam geliyor. Evde elektrik tasarrufu yapmanın püf noktaları. Elektriğe 1 Ocak itibari ile yüzde 8.8 zam yapılacak.

ELEKTRİK TASARRUFU YAPMANIN KOLAY YOLLARI

Siz de fazla elektrik parası ödemek istemiyorsanız şunları yapın. işte elektrik tasarriufu yapmanın yolları.

1 Güneş Enerjisi Kullanmak

Bu yöntem ile elektrik faturanızı bedava yapabileceğiniz gibi aylık belli bir miktarda gelir de sağlayabilirsiniz. Tabi şuan için Türkiye’de ev tipi sistemlerin maliyet açısından bazı dezavantajları var. Ama offgrid bir sistem ile sadece buzdolabını güneş enerjisi ile çalıştırsanız dahi aylık en az 20-40 TL arası elektrik faturası tasarrufu sağlayabilirsiniz.

2 Rüzgar Enerjisi Kullanmak
Bu yöntemde alternatif enerji ile elektrik tasarrufu sağlayabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Hem çevreci hem de elektrik faturanızı bedava yapma şansı vermektedir.

3 Termostat Sıcaklığını Sabitleme
Eğer su ısıtmak için termostat kullanıyorsanız, sıcaklığın derecesi ile oynayarak ciddi anlamda elektrik tasarrufu yapabilirsiniz. Termostatlar için tavsiye edilen sıcaklık dereceleri şunlardır; yazın 72-74 Derece ve kışın 70-72 derece olmalı.

4 Enerji Tasarrufu için Uygulama Kullanmak
Eğer akıllı telefonunuz varsa enerji tasarrufu ile ilgili birçok uygulama indirebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde hangi ev aletinin ne kadarlık elektrik tükettiğini de tespit edebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde enerjiyi daha bilinçli kullanarak elektrik faturasından tasarruf yapabilirsiniz.

5 Su Isıtıcısı için Yalıtım Yapmak
Evinizde kullandığınız su ısıtıcısının etrafına yalıtım yaparak %10 enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

6 Buzdolabının Kapağını Sürekli Açmayın
Eğer buzdolabının kapağını sürekli ve sık sık açıyorsanız çok fazla enerji harcayabilirsiniz. Bu da elektrik faturasına doğrudan yansır. Bu yüzden buzdolabının kapağını çok sık ve uzun süreli açmayarak bir yılda çok fazla enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

7 Mikrodalga Fırın Kullanın
Yiyeceklerinizi mikrodalga fırınlarda ısıtarak çok fazla enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Özellikle normal fırınlarda yemek ısıtmayla karşılaştırdığımızda %70 ‘e yakın enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

8 Fırın Kapağını Sürekli Açmayın
Eğer fırında yemek pişiriyorsanız ve sürekli fırın kapağını açarak yemek pişti mi pişmedi mi diye bakarsanız çok fazla elektrik tüketiminiz olur. Çünkü fırın kapağını her açtığınızda ,fırının içindeki sıcaklık 20-30 derece birden düşer. Ve fırın eski sıcaklığa gelmek için daha fazla enerji harcar.

9 Evinizde Dimmer Anahtar Kullanın
Dimmer anahtar ile evinizdeki aydınlatmaların voltajını ayarlayabilirsiniz. Böylece çok aydınlatmadan dimmer ile tasarruf sağlayabilirsiniz.

10 Pişirme Kaplarınızı Değiştirin
Mutfakta cam pişirme kapları kullanarak yemekleri daha hızlı pişirebilirsiniz. Böylece elektrikten tasarruf edebilirsiniz. Tabi elektrikli ocak kullanıyorsanız.

İlginizi Çekebilir

Emekliye KYK yurdu ücretsiz

Emekliler kamu sosyal tesislerinden indirimli yararlanacak, emekliler KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecek. Kredi ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting