Ana Sayfa / Kadınca / Evlilik programı RTÜK kapattı mı?
EVLİLİK PROGRAMLARI BİTMEDİ

Evlilik programı RTÜK kapattı mı?

Meryem K. (32) Şırnak’tan, “Evlilik programları şimdi kapatıldı mı devam mı edecek. RTÜK ne diyor ve son KHK’lar hangi evlilik ve izdivaç programlarını yayından kaldırdı. Doğru dürüst bir bilgi verir misiniz kafamız çok karıştı. Yoksa bu rezil programlar aynı cıvıklıkla sürecek mi” diye sordu. 

Gelin ve damat adayı altında her türlü rezilliğin sergilendiği sözde evlilik programları kapatıldı deyince milyonlar sevinmişti. ancak görünen köy kılavuz istemez misali RTÜK özelikle iktidar yanlısı kanalların can damarı olan ve milleti afyon gibi uyuştururken kasalarını doldurduğu evlilik programlarını sonlandıramadı. Şırnaklı Meryem hanım gibi yurdun dört bir yanından iyi TV izleyicileri ise bu durum karşısında şaşkın.

EVLİLİK REZALETİ TAM GAZ SÜRECEK

KHK değişikliği ile evlilik programlarının yayından kaldırılıp kaldırılmadığı gündeme oturdu. Programlar birer birer ‘yayındayız’ açıklaması yapmaya başladı.

KHK ile evlilik programlarının yayından kaldırıldığının duyurulması ardından birer birer evlilik programlarından ‘yayındayız’ açıklamaları geldi. Kanallar ise yayın akışlarını değiştirdi. Peki hangisi doğru?

Sık sık tartışma konusu olan evlilik programları hakkında RTÜK’ün Kanun Hükmünde Kararname ile evlilik programlarını yasakladığı iddia edildi. Fakat bu iddiaların asılsız olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.

RTÜK AÇIKLAMA YAPTI

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, ‘’Rado ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenleme yapılmıştır. Uydu kanallarında yayınlanan 0800 hatlı ‘’arkadaş bulma’’ programlarına yayın yasağı getirilmiştir. Bu kapsamda yer almayan ‘’evlilik programları’’ hakkında herhangi bir yasaklama veya düzenleme yapılmamıştır’’ denildi.

Açıklamanın ardından sosyal medyada gündem durulmadı. Birçok kişi RTÜK’ü programları kapatmadığı için eleştirirken tam aksini savunanlarda kurumu yorum yağmuruna tuttu.

SUNUCULAR BİRBİRİNE DESTEK OLDU

Evlilik programı sunucusu Esra Erol sosyal medya hesabından eleştirilere şöyle cevap verdi:‘’Biz toplumsal bir hizmet veriyoruz. Yıllardır, binlerce vatandaşımızın yuva kurmasına vesile olduk. Tamamen dürüst ve objektif bir şekilde programımızı yapıyoruz. Ahlak bekçiliği yaptığını savunanlar önyargılarını bir kenara bırakarak yaptığımız işe saygı duymak zorundadır’’ dedi. Seda Sayan’ın da Erol’un bu açıklamasına destek verdiği görüldü.

Şimdilik yayından çıkartıldığı görülen tek program ‘Kısmetse Olur’ programı. Program hem cumartesi hem pazara günü yayın akışından çıkartılmış durumda.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting