Ana Sayfa / Kime Ait / EYT son durum erken emeklilik yolu
EMEKLİLİK NASIL BAKILIR ÖĞRENİLİR SORGULANIR

EYT son durum erken emeklilik yolu

Son durum EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) ve SGK prim eksik yaşı dolmuş ve yaştan emeklilik bekleyenlerle ilgili açıklaması. EYT’lilerin son durumu ve Meclis’te EYT çalışması bilgileri. Erken emeklilik yolunu açan torba yasa var mı? 2017 EYT çıkacak mı ve yaşı dolmuş primi eksik olanlar emeklilik hakkı kazanabilecek mi sorusu. 

EYT son dakikagelişmeleri Ocak 2017 çıkıyor mu? Yaştan emeklilik bekleyenlerve primi dolduğu halde yaştan emekli aylığı bekleyenlere yeni bir umut olacak mı? Türkiye’de EYT durumunda olanların sayısının 720 bin civarında olduğu belirtiliyor. Peki bu durum sosyal bir yaraya nasıl dönüştü ve hükümet neden erken emekliliğin yolunu tıkıyor. Bunun nedeni basit bozulan ekonomi ve artan devlet borçları. peki bunun suçlusu primi dolmuş ancak yaştan emekli olamayanlar da mı? Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni düzenleme yapılacak mı sorusuna Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlıson dakika açıklama yaparak yanıt verdi. Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ancak prim eksiği olanlar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Bu durumdaki yaklaşık 100 bin kişi, eksik primlerini borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olmak istiyor.

YAŞI TAKILANA ERKEN EMEKLİLİK VE MECLİS’TE TORBA YASA HAZIRLIĞI
Başkanlık tartışmalarının yaşandığı Türkiye’de yaştan emekli olamayan ve yaşı dolduğu halde prim eksikliğinden emekli olamayanların sorunun maalesef pek konuşulmuyor. Hükümet hazineye yük olur gerekçesiyle EYT’yi çıkarmıyor. Torba yasadan emeklilikte yaşa takılanlara müjde çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlara torba yasayla birlikte düzenleme gelecek mi? İşte EYT’lere torba yasa düzenlemesinin detayları. EYT son dakika gelişmeleri. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı’dan son dakika açıklama geldi. Çalışmaların yapıldığını söyleyen Bağlı, yaşa takılanların sayısı 7 milyon 200 bin kişi civarında olduğunu söyledi.

SGK EYT VE ERKEN EMEKLİLİĞE KARŞI

SGK erken emekliliği istemeyen kurumların başında geliyor. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağlı, yöneticilerin genel anlamda Sayıştay ve medyadan şikayet ettiğini ifade ederek, “Ben her ikisinin de aslında çok ciddi bir güç olduğunu düşünüyorum. Bir bürokrat daha başarılı olmak istiyorsa, kamusal denetim organı olarak Sayıştayı, sivil denetim organı olarak da medyayı dayanak olarak kullanabilir.” değerlendirmesinde bulundu. Bir tarafı çalışanlar, bir tarafı işverenler ve bir tarafı da devlet olan sosyal güvenlik alanının, çok problemli bir alan olduğunu dile getiren Bağlı, “Emek-sermaye çelişkisinin tam ortasında yer alıyorsunuz. Bir adım ileri giderseniz sermayeye dokunacak, bir adım geride kalırsanız emeğe dokunacak. Bunun ortasında dengeyi sağlamanız gerekiyor. Bu konuda tarafların mutabakatı sağlanmadığı uzun vadede aksaklıklar yaşanıyor.

İŞTE ERKEN EMEKLİLİĞİN YOLU

Tüm çalışanların hayali erken emekli olmak. Ülkemizde çeşitli durumlarda erken emeklilik imkanı sunuluyor. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması bunların başını çekiyor. Bazı mesleklerde de yıpranma payı ile erken emeklilik imkanı var. Erkeklerde erken emekliliğin yolu, askerlik borçlanmasından geçiyor. Askerliğini işe girmeden önce yapan çalışanlar, borçlanma ile hem prim şartını azaltıyor hem de 2 yıl kazanabiliyor.

NASIL VE NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM, EMEKLİLİK HESAPLAMA KISA YOLU

Nasıl emekli olabilirim, erken emeklilik hakkım var mı diye nereye bakmalı emeklilik yaşı nasıl hesaplanmalı diye soruluyor. Emeklilik tarihi hesaplama işleminiz için öncelikle yazımızın sonunda sizlerle paylaşacağımız bağlantı adresine tıklayınız.

Cinsiyetinizi seçiniz.

Açılan sayfada bulunan kutucuklardan ilkine doğum tarihinizi yazmalısınız.

Sigortaya başlama tarihinizi yazınız.

Bitiş tarihinizi yazınız.

Eğer çakışan tarihler varsa bu tarihler dikkate alınmayacaktır.

Ayrıca görevden ayrılıp tekrardan göreve başladıysanız ekle butonuna basarak bu tarihleri de eklemelisiniz.

Bütün bilgileri yazdıktan sonra emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz

Unutmamalısınız bu bilgiler resmi evrak niteliği taşımamaktadır, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

Unutmayın, EYT ve primi eksik yaştan emeklilik bekleyenler emin olun hepimizin ailesinde var. EYT için herkesin destek vermesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting