Ana Sayfa / İlginç / Ezogelin çorba nasıl pişirilir

Ezogelin çorba nasıl pişirilir

Türk mutfağının en leziz yemeklerinden olan ezogelin çorbası nasıl yapılır, pişirilir ve malzemeleri. Çorba pişirmenin püf noktaları evde lokanta usulü ezogelin çorbası yapma tarifi.

Kolay ezogelin çorbası tarifi ve pişirilmesi. Ezogelin nasıl yapılır sorusuna ustaların en güzel tarifi. Ezogelin çorbası yapmak için öncelikle 1 buçuk yemek kaşığı bulgur ve 1 buçuk yemek kaşığı pirinç yıkanıp tencereye koyulur. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanıp, süzgeç yardımı ile süzülür.

EZOGELİN PİŞİRİLME SÜRECİ

1 adet kuru soğan ve sarımsak minik minik doğranır ve derin bir tencere içerisine koyulur.Üzerine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip yumuşayıncaya kadar kavrulur.Soğan yumuşayınca üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip, karıştırılır ve üzerine 8 su bardağı su (veya tavuk suyu) eklenip kaynamaya bırakılır.Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca içerine yıkanmış olan mercimekler ile haşlanıp süzülmüş olan bulgur ve pirinçler ilave edilir.Son olarak çorbanın tuzu ayarlanır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.Ezogelin çorbası 10 dakika kadar pişirildikten sonra üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır.Hazırlanan çorba, içerisindeki malzemelerin parçalanmasını sağlamak için ara ara tel çırpıcı ile karıştırarak 20-25 dakika pişirilir.Pişirilen çorba ocaktan alınır ve üzerine yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır.Hazırlanan Ezogelin çorbası, sıcak olarak servise sunulur.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de

Gergedan böceği dünyanın en güçlü böceği oldu ve Türkiye’de bulundu. Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting