Ana Sayfa / Manşet / Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının sonucu 4-2

Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının sonucu 4-2

Fenerbahçe Süper Lig’in 3. haftası sonunda liderliğe yükseldi. Fenerbahçe-Adana Demirspor maçının golleri ve ilginç pozisyonları. Müthiş bir heyecana sahne olan maçta 2 penaltı, 1 kırmızı kart kararı çıktı. Sarı lacivertliler Ülker Stadı’nda haftalar sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe Adana Demirspor’u ezdi geçti 4-2. Adeta küçük Galatasaray gibi oynayan Adana Demirspor’da eski GS’li futbolcuların tribünlere yaptığı hareketler ‘Fatih Terim’in çocukları yine iş başında’ dedirtti. Süper Lig’in 3. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe evinde Adana Demirspor’u ağırladı. Sezon başında tüm kombineleri tüketen Fenerbahçe’de taraftarın maça yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı Fenerbahçe, 4-2 kazanırken, averajla Süper Lig’de liderliğe yükseldi.

Fenerbahçe ile Adana Demirspor, Süper Lig’in 3. haftasında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçı 19. ve 41. dakikalarda Enner Valencia, 47. dakikada Miha Zajc ve 83. dakikada Alioski’nin bulduğu gollerle 4-2 kazandı. Adana Demirspor’un golleri 56. dakikada Belhanda’nın penaltısı ve 66. dakikada Artem Dzyuba’dan geldi.

Adana Demirspor’da Rakitskiy 82. dakikada direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Valencia attığı gollerle ligdeki toplam gol sayısını 3 maç sonunda 6’ya çıkardı.

Bu sonuçla birlikte Sarı-Lacivertliler puanını 7’ye çıkararak liderliği aldı. Adana Demirspor ise ilk yenilgisini alarak 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe, 4. haftada Konyaspor’a konuk olacak. Adana Demirspor ise aynı haftada sahasında Ümraniyespor’u ağırlayacak.

41’de Fenerbahçe, Enner Valencia’nın attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Savunmada Samet Akaydin’in hatalı pasında Serdar Dursun’un göğüsünden seken top Enner Valencia’ya geldi. Enner Valencia, hızla ilerledikten sonra ceza alanı içinde kaleci Ertaç Özbir’den sıyrıldı ve topu boş kaleye yolladı.

47’de sarı lacivertli takım Miha Zajc’ın golüyle skoru 3-0 yaptı. Serdar Dursun’un sağ çaprazdan çektiği şutta top savunmaya çarptı ve ceza alanı sol çaprazına açıldı. Lincoln Henrique’nin bekletmeden çevirdiği topa Miha Zajc, penaltı noktasının gerisinden vuruşunu yaptı ve üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

Heyecan dolu anlara sahne olan 90 dakikada Fenerbahçe ligin flaş ekibi karşısında skoru 3-0’a getirdi. Ancak Adana Demirspor maçı bırakmadı.

66’da konuk ekip farkı 1’e indirdi. Beraberlik umutlarını sürdüren Adana Demirspor 82’de 10 kişi kaldıktan sonra yıkıldı.

82’DE KIRMIZI KART ÇIKTI
Karşılıklı 1’er penaltının olduğu 6 gollü nefis maçta 3 puanı alan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren goller Enner Valencia (2), Zajc ve Alioski’den geldi.

Adana Demirspor ise sarı lacivertlilere Younes Belhanda ve yeni golcüsü Dzyuba ile karşılık verdi. Adana ekibinde Rakitskyi 82’de kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından 7 puana yükselen Fenerbahçe averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe, en son geçen sezonun 8. haftasını lider kapatmıştı. Sarı-Lacivertliler, 17 Ekim’de Trabzon deplasmanında 3-1 yenilince 9. haftada zirveyi kaybetmişti.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI:

  1. dakikada hakem Abdulkadir Bitigen VAR’da izlediği pozisyon sonrasında ceza alanı içinde Kevin Rodrigues’in Enner Valencia’ya yaptığı müdahaleyi tespit ediyor ve penaltı noktasını işaret etti.

21’de Fenerbahçe Enner Valencia’nın penaltıdan attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Enner Valencia, sağ ayağıyla yaptığı net vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

53’te savunmanın arkasına çok iyi sarkan Henry Onyekuru, Attila Szalai’nin ceza alanı içinde kayarak yaptığı müdahale sonrasında yerde kaldı ve hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

56’da Adana Demirspor, Younes Belhanda’nın penaltıdan attığı golle farkı 2’ye indirdi. Younes Belhanda, sağ ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

66. dakikada Adana Demirspor, Artem Dzyuba’nın golüyle farkı 1’e indirdi. Attila Szalai’nin ceza alanı içinde kafayla uzaklaştırmak istediği top sol tarafa geldi. Henry Onyekuru, Willian Arao’dan önce araya girerek topu kaleci Altay Bayındır’ın üzerinden aşırttı. Artem Dzyuba kale çizgisi üzerinde son dokunuşu yaparak topu filelerle buluşturdu.

82’de Adana Demirspor maçta 10 kişi kaldı! VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu inceleyen hakem Abdulkadir Bitigen, Yaroslav Rakitskyi’nin Diego Rossi’ye kayarak yaptığı sert müdahaleyi tespit eti ve kırmızı kartını Yaroslav Rakitskyi’ye çıkardı.

84’de Fenerbahçe Ezgjan Alioski’nin golüyle skoru 4-2 yaptı. Diego Rossi’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Ezgjan Alioski’ye geldi. Ezgjan Alioski, ceza alanı sol çaprazından harika vurdu ve topu kaleci Ertaç Özbir’in uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu.

FENERBAHÇE’DE 5 DEĞİŞİKLİK

Tecrübeli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada Austria Wien müsabakasındaki gibi yine üçlü savunmayı tercih etti. 68 yaşındaki çalıştırıcı, Adana Demirspor’a karşı son maça göre ilk 11’inde biri zorunlu 5 değişiklik yaptı.

Austria Wien karşısında kas yorgunluğu yaşayan Joshua King’i Adana Demirspor maçının kadrosuna almayan Jesus; Avrupa Ligi mücadelesinde ilk 11’de sahaya sürdüğü İsmail Yüksek, Miguel Crespo, Rossi ve Ezgjan Alioski’yi ise Adana Demirspor karşısında yedek soyundurdu.

Başarılı teknik adam, bu isimlerin yerine Willian Arao, Miha Zajc, Lincoln Henrique, Emre Mor ve Enner Valencia’yı ilk 11’de oynattı. Adana Demirspor karşısında yine kalede Altay Bayındır’a şans veren Jesus, savunma üçlüsünü Mauricio Lemos, Attila Szalai ve Luan Peres ile oluşturdu. Orta alanda Willian Arao ve Miha Zajc ikilisi oynarken, Ferdi Kadıoğlu sağda, Lincoln Henrique solda görev yaptı. Sarı-lacivertlilerde hücumda ise Emre Mor, Enner Valencia ve Serdar Dursun gol aradı.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Joao Pedro yedekler arasında bulundu.

PEDRO İLK KEZ KADRODA

Fenerbahçe’nin yeni transferi Joao Pedro, sarı-lacivertli formayla ilk kez kadroda yer aldı. Transferi büyük ses getiren ancak sakatlığı sebebiyle uzun süre takımdan uzak kalan Pedro, Adana Demirspor maçında yedekler arasında başladı.

FENERBAHÇE’DE 8 EKSİK

Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısında 8 futbolcusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde Joshua King’in yanı sıra sakatlığı bulunan Nazım Sangare, Serdar Aziz ve Bruma, Adana Demirspor karşısında forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra ailesindeki özel bir durum nedeniyle yönetim ve teknik heyetten izin alan Arda Güler, karşılaşmada yer almadı. Teknik direktör Jorge Jesus’un kadroda düşünmediği isimlerden Dimitris Pelkas ve Mergim Berisha’nın yanı sıra Filip Novak da teknik heyet tarafından kadroya dahil edilmedi.

ALIOSKI İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş ile Ezgjan Alioski, bu sezon ligde ilk kez görev aldı. Sezon başında sakatlık yaşayan Mert Hakan Yandaş ile yeni transfer Ezgjan Alioski, Austria Wien maçının kadrosunda yer almıştı. Alioski, maça ilk 11’de başlarken, Mert Hakan forma giyememişti. Her iki oyuncu da Adana Demirspor karşısında yedek soyundu.

TRİBÜNLERDEN BÜYÜK DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, Adana Demirspor müsabakasına da yoğun ilgi gösterdi. Maça saatler kala stat civarında toplanan ve marşlar ile müsabakayı bekleyen sarı-lacivertliler, tribünlerin tamamını doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesinde tek tek tribünlere çağırdığı sarı-lacivertli oyunculara moral verdi. Öte yandan Adana Demirspor taraftarları da kendileri için ayrılan tribünün büyük kısmını doldurarak takımlarına destek verdi.

MURAT SANCAK’A SEVGİ GÖSTERİSİ

Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’a sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarların ilgisini geri çevirmeyen Sancak, reklam panolarını geçerek sarı-lacivertli taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting