Ana Sayfa / Kadınca / Filiz Gencan Akın neci, nereli ve kim?

Filiz Gencan Akın neci, nereli ve kim?

Filiz Gencan Akın aslen nereli, yaşı, kaç, esleği ne merak ediliyor. CHP’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın hakkında tüm merak edilenler. Sağlık sorunları nedeniyle CHP Lideri Özgür Özel‘in isteğiyle adaylıktan çekilen CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu’nun yerine ön seçimde en çok 2’nci oyu alan Avukat Filiz Gencan Akın aday oldu.

Filiz Gencan Akın nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Edirne’de CHP’nin yeni belediye başkan adayı olan kadın kim neci soruları. CHP Edirne’de 5 Şubat’ta gerçekleştirilen ön seçimden ilk sırada çıkan eczacı Şükrü Ciravoğlu, partisinin Edirne Belediye Başkan adayı olarak gösterilmişti. Ciravoğlu, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.
YENİ ADAY BELLİ OLDU
Edirne Belediye Başkan adayı ise ön seçimde en yüksek ikinci oyu alan avukat Filiz Gencan Akın oldu.
NE OLMUŞTU?
Edirne’de 5 Şubat’ta gerçekleştirilen ön seçimden ilk sırada çıkan eczacı Şükrü Ciravoğlu, partisinin Edirne Belediye Başkan adayı olarak gösterilmişti.

Şükrü Ciravoğlu ritim bozukluğu şikayetiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Doktorların bir süre tedavi altında kalıp ritim bozukluğu tedavisi olması gerektiğini belirttiği Ciravoğlu’nun tedavisi devam ederken adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Civaroğlu, “Genel başkan ‘geçmiş olsun’ dilemek için aradı. Hastalığımdan dolayı seçim çalışmalarında geride kaldığımızı söyledi. Çekilmemin iyi olacağını belirtti. Ben de bunun üzerine adaylıktan çekildiğime dair dilekçeyi verdim” dedi.
FİLİZ GENCAN AKIN KİMDİR?
CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, 1983 yılında Edirne’de doğdu. İlkokul eğitimini Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Akın, Ortaokul ve Lise’yi Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde okudu.

2003 yılında hukuk fakültesine başlayan Akın, 2005 yılında 3 ay süreyle Berlin’de Almanca eğitimi aldı. Akın buradaki eğitiminin ardından Goethe-Institut Türkiye’de eğitimine devam etti.

2008 yılından itibaren Edirne’de avukatlık yapmaya başlayan Filiz Gencan Akın,2017 yılından bu yana da arabulucu olarak görev yapmaktadır.

2011 genel seçimlerinde Edirne Milletvekili Adayı olan Filiz Gencan Akın, 2019 yılı yerel seçimlerinde Edirne Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Akın, 22 Şubat 2024 itibariyle CHP Edirne Belediye Başkan Adayı’dır.

İlginizi Çekebilir

Fevzi Kardeseci öldü

Yeşim Erçetin’in kocası Fevzi Kardeseci öldü. ABD’de yaşayan Yeşim Erçetin eşini kaybetti. 2 yıl önce …

Sınırsız Hosting