Ana Sayfa / İlginç / Gazeteciler enkaz alanlarından çıkarılıyor

Gazeteciler enkaz alanlarından çıkarılıyor

Deprem bölgesinin OHAL ilan edilmesinin ardından gazeteciler deprem alanlarından uzaklaştırılıyor iddiası. deprem bölgelerinde enkaz yanlarında haber almak ve haber vermek yasaklanıyor iddiası. Türkiye’yi acıya sürükleyen büyük deprem sonrası 10 ilde OHAL ilan edildi. TGS, OHAL sonrası deprem bölgesinde çalışan gazetecilerin engellediğini söyleyerek “OHÂL ilânıyla birlikte bazı bölgelerde gazeteciler enkazlardan uzaklaştırılıyor” dedi.

Gazetecilere OHAL uygulanmaya başladı deprem bölgelerinde. Bazı enkaz alanlarından gazetecilerin uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Türkiye’yi derin bir acıya sürükleyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem nedeniyle 8 bini aşkın vatandaş yaşamını yitirdi. Yaralıların sayısı ise 50 bine yaklaşırken enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce kişi var. 10 ili enkaz altında bırakan depremin ardından bu illerde OHAL ilan edildi.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’ı kapsayan illere ise çok sayıda gazeteci gitti. Olay yerinden bilgiler aktararak kamuoyunu aydınlatan gazetecilerin ise OHAL sonrası engellendikleri iddia edildi.

‘SANSÜRLENMEK İSTENİYOR’

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), “OHÂL ilânıyla birlikte bazı bölgelerde gazeteciler enkazlardan uzaklaştırılıyor. TV yorumcuları ve sosyal medya kullanıcıları hakkında soruşturmalar açılıyor. İhmâllerden, yardım gelmeyen yerlerden bahsedenler sansürlenmek isteniyor. Halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün Evrensel gazetesi muhabiri Volkan Pekal, Adana’daki şehir hastanesinde haber için görüntü almaya çalışırken ‘izin almamışsın’ gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Emniyete götürülen Pekal daha sonra serbest bırakılmıştı.Gazeteciler Enver Aysever ile Merdan Yanardağ hakkında ise “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmaya, Yanardağ’ın katıldığı televizyon programında, Aysever’in de sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilmişti.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting