Ana Sayfa / İlginç / Gözlüğün camı çizilirse

Gözlüğün camı çizilirse

Gözlüğümüz bazen bizim vazgeçilmez aksesuarımız olur. Göz sağlımız için kullandığımız gözlüklerimizi gözümüz gibi bakarız ancak bazen talihsizlikten bazen de şansızlıktan çoğu zaman da dikkatsizlikten camını çizdiririz. Camı çizilen gözlüğü atamayacağımıza göre bunun çaresini bulmak zorundayızdır. İşte bu makalemizde çizilen gözlük camlarını nasıl tamir edebileceğimizi kolay ve pratik yoldan onu anlatmaya çalışacağız. Güneş gözlüğümüz yada günlük kullandığımız gözlük camlarımız çizilir ve kirlenirse nasıl temizlemeliyiz sizler için araştırdık. 

Gözlüğümüz camı çizilirse bunu evde çok kalayca tamir edebilir eskisi gibi yapabiliriz. Günlük hayatımızda bazen ihmalkarlığımızdan bazen de talihsizlikle gözlüğümüzün ya da güneş gözlüğümüzün camlarını çizdiririz. İşte bilgikahini olarak en ünlü gözlük firmalarının gözlük camı temizleme ve çizilen gözlük camının tamiri için kullandıkları pratik yolları sizler için bu makalede topladık.

GÖZLÜK CAMINI TEMİZLEYEN VE ÇİZİKLERİ GİDEREN YÖNTEMLER

Çizilen gözlük camı için evde ve mutfakta kullandığımız malzemelerden yararlanabiliriz. Öncelikle gözlük camınızdaki çiziğe iyice bakın. Eğer ciddi bir çizik varsa ve kırılacak durumdaysa onu değiştirmekten başka yolunuz yok. Ama çizik ince ve camın kırılmasına yol açacak şekilde değilse bu çiziği kapatabilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz ürünlerle bu çiziği ve kirli gözlük camlarınızı nasıl yeni hale getirebileceğinizin yolunu verdik.

CAMSİL GÖZLÜK CAMI İÇİN İDEAL
Her şeyden önce gözlük camları çok hassas ve değerini kaybetmemelidir. Güneş gözlükleri için fazla birşey diyemeyeceğiz ama numaralı gözlükler için cam ayrı bir önem kazanıyor. Evinizde ya da işyerinizde kullandığınız camsili gözlük camınızın önüne ve arkasına sıkın. Bir bez yardımıyla, camlarınızı ovalayın. Bu bezin cam bezi olması tavsiye edilir. Daha sonra gözlük camlarınızı durulayın. Çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz. Bu durumlarda bulaşık deterjanı da kullanılabilir. Ama bazı bulaşık deterjanlarında bulunan leke çıkarıcı küçük parçacıklar camın daha çok çizilmesine sebep olacağı için bu yöntem her zaman kullanılmaz.

MOBİLYA CİLASI İŞİNİZİ GÖRÜR
Camlarınızı mobilya cilası ile temizleyebilirsiniz. Sonrasında sabun ve su ile mutlaka yıkayın.

KÖTÜ BİR ŞEY AMA SİGARA KÜLÜ
Sigara kullanıyorsanız ya da beraber yaşadığınız kişilerden kullananlar varsa camlarınızı sigara külüyle de çiziklerden temizleyebilirsiniz. Gözlük camlarınızı sigara külü ile ovalayın. Bu işlem ile küçük çiziklerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Pırıl pırıl ve yepyeni görüntülü gözlük camlarınız için bu yolları deneyebilirsiniz. Siz de görüşlerinizi ve deneyimlerinizi sitemize yorum olarak atın diğer okuyucular da kullansın. Size bu yöntemler riskli geldiyse bir saatçiye gidip burada saat camları için kullanılan ince zımparayla camlarınızı temizletip daha sonra da parlatabilirsiniz. Gözlük camlarınızın ilk günkü gibi olduğunu göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting