Ana Sayfa / İlginç / İtalya’da klima kısıtlaması

İtalya’da klima kısıtlaması

İtalya klima kullanımına kısıtlama hatta bazı bölgelerde yasaklama getiriyor. Rus enerji bağımlılığını kırmak isteyen İtalyanlar klima yasağına başvuracak.

İtalya klima yasağına hazırlanıyor. Rus enerji bağımlılığından kurtulmak isteyen İtalyanlar ayz aylarında klima kullanmayacak, enerji tasarrufu yapacak. İtalya’da Rus enerjisine bağımlılığın azaltılması amacıyla kamu binalarında klimaların yazın 25 derecenin altında çalışması yasaklanıyor. Yeni kural, havalar soğuduğunda da geçerli olacak. Kışın binaların 19 derecenin üzerinde ısıtılmasına izin verilmeyecek. Öte yandan hükümet, yeni kurallara özel şirketlerin ve bireylerin de uymasını bekliyor.
İtalya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Giorgio Mule, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İtalya’daki hükümet binalarında klimaların önümüzdeki yaz aylarında 25 derecenin altına düşürülmemesinin isteneceğini söyledi. Ülkede, kamu binalarının enerji maliyetlerinin yaklaşık yüzde 57’sinin iklimlendirmeyle ilgili olduğu belirtildi.

RUSYA’YA OLAN GAZ BAĞIMLILIĞININ AZALTILMASI PLANLANIYOR

Mule, La 7 Televizyonu’na verdiği demeçte, bu sınırın getirilmesindeki amacın, ülkenin Rusya’dan gaz ithalatına olan bağımlılığını azaltmanın bir yolu olarak daha az enerji kullanmak olduğunu söyledi. Getirilen sınır, yaz sıcaklıklarının genellikle 40 santigrat dereceyi aştığı bir ülkede, klimalı binalarda havanın alışıldığından daha sıcak olacağı anlamına geliyor.

HAVALAR SOĞUDUNDA DA KISITLAMA SÜRECEK

Hükümetin, “Termostat operasyonu” adı verilen enerjiyi kısıtlı kullanma girişimi 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek ve 31 Mart 2023’e kadar sürecek. Havalar soğuduğunda, binaları 19 derecenin üzerinde ısıtmak da yasaklanacak.

YENİ KURAL OKULLARDA DA GEÇERLİ OLACAK

Yeni kuraldan etkilenen binalar arasında okullar, düzenleyici kurumlar ve postaneler de yer alıyor. Yeni kuralların nasıl uygulanacağı belli değil. Hükümetin kuralları özel şirketlere ve bireylere uygulama yetkisi yok, ancak hükümet onların da aynı şekilde davranacaklarını umduğunu söyledi. Basında çıkan haberlere göre, Kamu Yönetimi Bakanı Renato Brunetta, bu plan ile yılda en az 2 milyar metreküp gaz tasarrufu sağlanacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting