Ana Sayfa / Manşet / Karaciğer yağlanmasını engelleyen besinler

Karaciğer yağlanmasını engelleyen besinler

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan ve hayati fonksiyon icra eden karaciğer için elbette çok faydalı yiyecekler ve besinler bulunuyor. Ancak bir de bu önemli vücut parçamızın temizliği için gerekli besinler var. bilgikahini olarak sağlık alanında bu konuda bir araştırma yaptık ve karaciğeri temizleyen, yağlanmayı önleyen besinleri içecekleri kısaca sizin için derledik. 

Karaciğersağlımız için en önemli organlarımızdan biri olduğu tıp dünyasınca defaatle izah edilmiştir. Karaciğerin de tıpkı bir arabanın motoru gibi zaman zaman temizlenmeye, yağa, pise , pasa karşı korunmaya ihtayacı vardır. işte biz de yiyecek ve içeceklerden karaciğeri temizleyen, yağlanmanın önüne geçen besinleribir araya topladık. bu içecek ve besinler hepimizin mutfağında bulunanlar.

Karaciğer fonksiyonu açısından en fazla çalışan parçalarımızdandır. Dolayısıyla karaciğerin zaman zaman temizlenmesi gerekir.

Karaciğer, vücudumuz için çok önemlidir. Toksin maddelerin atılmasını sağlar. Ancak karaciğerin de temizlenmesi gerekir. İşte karaciğeri temizleyen besinler..

DOĞAL VE ORGANİK MEYVE SULARI TOKSİN ATTIRIR KARACİĞERİ RAHATLATIR

Makalemizinbu bölümünde karaciğerdeki toksinleri attıran meyve sularını ve en yararlı gıdaları ele aldık. Erik, elma ve üzüm gibi taze sıkılmış meyve suları karaciğer için çok faydalıdır. Hazır satılan meyve sularından ise uzak durun. Bu tür meyve suları şeker ve koruyucu eklenmiş ürünler olduğu için fast foodlardan çok da farklıdeğildir.

SARIMSAK VE SOĞAN KARACİĞER TEMİZLER

Kendimiz için karaciğerimize çok iyi bakmak zorundayız. Soğan ve sarımsak sanırım her mutfağın temel malzemelerindendir. Yemeklere lezzet katan bu ikilinin faydaları her gün bir şekilde karşımıza çıkıyor. Soğan ve sarımsağın karaciğere iyi geldiği ve temizleyici özelliklerinin bulundukları belirtiliyor. Tadı çok yoğungeliyorsa toz halinde de tüketebilirsiniz.

KARACİĞERE KARAHİNDİBA ÇOK İYİ GELİR

Ot sever misiniz? Sevmeeseniz de karaciğeriniz için şu otu mutlaka tüketin. Karahindiba karaciğerde yaşanan problemlerde aktif rol oynar. Karahindiba çayı yaparken; yarım tatlı kaşığı kıyılmış karahindiba kökü, bir su bardağı suya akşamdan eklenir, ertesi sabah kaynama derecesine kadar ısıtılır ve süzülür. Kahvaltıdan yarım saat önce veya sonra yavaşça tüketin.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting