Ana Sayfa / Manşet / Taşeron son kadro gelişmesi
TAŞERON İÇİ KADRO

Taşeron son kadro gelişmesi

Taşeron işçiler 2917 Ocak’ta kadroya alınmaya bekliyor. Kamuda kadroya alınması beklenen taşeron işçiler için bekleyiş ve çalışmalar sürüyor. taşeronlar için son olarak Başbakan Binali Yıldırımı açıklama yaptı, çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin kararname bakanlar kuruluna geliyor. 

Son taşeron işçi kadro alımı ile ilgili gelişmeleri bilgikahini olarak takip ediyor ve bizlere anında duyuruyoruz. Taşeron işçilerin kadrola alınması görünen o ki 2017 yılına kaldı. Başbakan Yıldırım son yaptığı açıklama taşeron işçilerle ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve kısa sürede bakanlar kuruluna geleceğini açıkladı. Ancak Taşeron işçilerle ilgili zaman vermedi Binali yıldırım.

720 BİN TAŞERON İŞÇİ BEKLİYOR KADRO İÇİN

Türkiye’de taşeron başlı başına bir sorun hatta bazı sektörlerde kangren olmuş durumda. Taşeron işçiler kamuda kadroya alınacakları hayalını kuruyor yıllardır. Özellikle bu hükümet iyi bir oy deposu olan taşeron işçilerle ilgili müjde veriyormuş gibi sürekli açıklama yaparak taşeron işçileri yıllardır oyalıyor oy alıyor. 

TAŞERON OY DEPOSU MU SİNİR KÜPÜ MÜ

Kadroya alınacak taşeron işçilerin statüsü, maaşı ve çalışma koşulları da şekilleniyor. Taşeron işçiler öyle memur yada sözleşmeli işçi gibi belli haklara sahip olamayacak. Yani taşeron işçi eğer kadroya girebilirse memurcuk gibi olacak. Türkiye’de hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayıda ‘taşeron’ adı altında çalışan var. İçlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Ancak birçoğunun kadrosu ya ‘temizlik işçisi’ ya da ‘mutfak elemanı’ olarak gösteriliyor. Yani kanun diliyle ‘muvazaa’ yapılıyor.
657 sayılı kanunun 48’inci maddesinde yer alan suçların olup olmadığına da bakılacak. Yani devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan mahkum olmamak şartı da aranacak. Bakalım taşeron ve taşeron işçi amele olarak mı kalacak yoksa marabalığın bir üst adımı olan memurcuk mu olacak.

 

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting