Ana Sayfa / İlginç / Kardashev Ölçeği Nedir Ve Uzaylı Uygarlıkları Nasıl Aramak Gerekir?

Kardashev Ölçeği Nedir Ve Uzaylı Uygarlıkları Nasıl Aramak Gerekir?

Dünya dışı uygarlıklar tarafından bilgi aktarımı yapılabilmesine olanak sağlayan bazı radyo dalgalarından bahseden bilim adamı 1964 yılında aynı konu üzerinden açıklamalar yaparak radyo sinyallerinin ayırt edilebilirliği üzerinde açıklamalar yapmıştır. Peki, kardashev ölçeği olarak bilinen yöntemle uzaylı uygarlıkların nasıl aranması gerekmektedir?

Uzay uygarlıkları ve Kardashev ölçeği zaman zaman bilim dergilerinde ve uzay çalışmalarını yazan makalelerde gündeme gelir. Bilim adamının bahsetmiş olduğu konunun aslında en çok göze çarpan ve ilgi uyandıran yönü uzaylı uygarlıkların sınıflandırmasını yapmış olmasıdır. Bu konuda evrenin büyüklüğünü be radyo sinyallerinin içerisindeki hareket imkanından yararlanarak enerjiyi kullanabilen uzaylı uygarlıklar sınıflandırılmış olup, basitten gelişmiş yapıya kadar uzaylı ırklarından bahsedilmiştir. Bilim adamlarının yaptığı çalışmada yapılan sınıflandırmanın tablolaştırılmış haline kardashev ölçeği denilmiş olup, radyo sinyallerinin beklenen özellikleri gösterilmesi amaçlanmıştır.
Kardashev ölçeğinde üç uygarlık grubundan bahsedilmiş olup, bu grupların gelişmişlik seviyesi birbirinden farklıdır. Yapılan ölçeklendirmeye göre tip1, tip 2 ve tip3 olarak gruplara ayrılan uzaylı ırklar enerjiyi kullanabilme yeteneklerine bağlı olarak birbirlerinden ayrılmışlardır. Buna göre gezegenlerine ulaşan enerjinin tamamını kullanabilen gezegensel uygarlık olan tip 1 uygarlık, kendi sistemlerinde bulunan yıldızın enerjisini kullanabilen tip 2 uygarlık ve kendi galaksilerinin tüm enerjisini kullanabilen tip 3 uygarlıklar bulunmakta olup, gruplandırmalar konusunda daha sonraki dönemlerde çalışmalar devam etmiştir. En son olarak interpolasyon ve ekstrapolasyon yoluyla iki formül elde edilebilmiş olup, bu grupların sayısı genişletilmiştir.

İlginizi Çekebilir

Balıkesir son deprem 4 büyüklüğünde

Son dakika deprem haberleri. Balıkesir deprem. 21 Mart Balıkesir 4 büyüklüğünde deprem. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde saat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting